U Monte Karlu juče je počeo ATP turnir kojim je nezvanično startovala sezona na šljaci. Nakon što je briljirao na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, Novak Đoković je favorit za osvajanje titule i u gradu koji često naziva „svojom drugom kućom“.


Iako u dosadašnjem delu sezone nije ostavio sjajan utisak, jedan od favorita je i Stanislas Vavrinka, koji i brani titulu u Monaku, nakon što je prošlog maja „preoteo“ Novaku.

Ipak, najveći Đokovićev konkurent biće, naravno, Rafael Nadal bez obzira na to što su ga mnogi otpisali zbog loše forme koja je proizvod čestih povreda.

Teniski stručnjaci dobro znaju da „kralj šljake“ i njegov tim sve rade proračunato i da sa namerom tempiraju formu za period godine kada se igraju turniri na šljaci, a posebno za Rolan Garos.

Takođe, Španac je bio neprikosnoven u Monte Karlu u periodu od 2005. do 2012. godine kada je vezao sedam titula. Ono što mu takođe ide u prilog i u čemu je u prednosti u odnosu na većinu ostalih tenisera jeste činjenica da je ove godine već igrao mečeve na šljaci tokom „latinoameričke“ turneje.

Kada se sve uzme u obzir, jasno je da su Nadal i Đoković jedini pravi favoriti za titulu, a voljom žreba njih dvojica će se sastati u projektovanom polufinalu.

Troicki protiv Kližana

Viktor Troicki igraće u prvom kolu Monte Karla protiv Martina Kližana. Srpski teniser ima ulogu favorita u ovom meču ne samo zbog činjenice da je dobio tri od četiri međusobna duela protiv Slovaka (poslednji u Sidneju ove godine), već i zbog toga što će Kližan biti umoran i iscrpljen nakon turnira u Kazablanci, gde je sinoć igrao u finalu protiv Himeno – Travera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari