Najbolji svetski teniser Novak Đoković nije napravio dobar uvod za poslednji grend slem sezone koji će u nedelju početi u Njujorku, jer je na Masters turnirima u Torontu i Sinsinatiju iznenađujuće zaustavljen u osmini finala. Iako su razlozi njegove nešto lošije igre možda i u potpunosti opravdani, želja da se ekspresno vrati u staru formu i te kako je prisutna.

– Sporo sam ulazio u takmičarski ritam, jer je iza mene bilo jedinstvenih nekoliko nedelja zbog venčanja, osvajanja Vimbldona i povratka na prvo mesto na ATP listi. Nisam mogao da tražim više od toga. Svestan sam činjenice da mi je bilo potrebno da napunim baterije, pregrupišem se i vratim na pravi put pred US open. Ovo je poslednji grend slem turnir u sezoni, zbog čega provodim mnogo vremena na terenu u nastojanjima da dovedem igru na nivo koji želim – iskren je Đoković.

Srpskom teniseru će put do eventualne titule biti olakšan, jer Španac Rafael Nadal neće nastupiti zbog povrede ručnog zgloba, ali on ne želi da razmišlja tako daleko. Želja mu je da bez većih problema savlada prvog rivala, 80. na svetu Argentinca Dijega Švarcmana, i što pre se domogne prave forme.

– Rafa je očigledno ozbiljno povređen, inače bi igrao ovde, u to sam siguran. Poznajem ga dugo, on je veliki takmičar, neko ko ne odustaje tako lako. Odsustvo Nadala je gubitak za svaki turnir, ali tu su ostali najbolji igrači na svetu i uveren sam da će ovo biti odličan turnir. Video sam samo sa kim igram u prvoj rundi, jer mi trener ne dozvoljava da gledam dalje od toga. Idem korak po korak – istakao je Đoković.

U muškom singlu ljubitelji tenisa u Srbiji će još navijati za Dušana Lajovića, koji će igrati protiv Jiržija Janoviča iz Poljske, dok je žreb u ženskoj konkurenciji „spojio“ Jelenu Janković i Bojanu Jovanovski. Ana Ivanović će na startu odmeriti snage sa domaćom predstavnicom Alison Riske.

Krajinović i Krunićeva igrali sinoć

Dvoje srpskih tenisera pokušalo je u petak uveče da izbori plasman u glavni žreb. Filip Krajinović je u trećem kolu kvalifikacija igrao protiv Argentinca Huana Ignasija Londera, dok je Aleksandra Krunić u istoj rundi odmerila snage sa Čehinjom Katerinom Siniakovom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari