Prekid pobedničke serije Novaka Đokovića od 28 trijumfa na turnirima u dva najveća kineska grada učinjen je u polufinalu Šangaja. Utehu prvom teniseru sveta predstavlja činjenica da je poražen od Rodžera Federera, najboljeg igrača svih vremena, koji je prema priznanju samog Đokovića u borbi za finale odigrao savršen meč.

 Novaku je šampionsku krunu u Šangaju skinuo švajcarski as, koji će od ponedeljka doći na drugo mesto ATP liste sa 9.080 bodova. Srpski as imaće više od dve hiljade bodova prednosti (11.510), a do kraja sezone od najvećih turnira ostaje Masters u Parizu i završni turnir osmorice najboljih koji počinje 9. novembra u Londonu.

– Mislim da nisam igrao loše, nego je on uspeo da uradi sve što je hteo. Odigrao je savršen meč. Rodžer će moći bolje da objasni kako se danas osećao na terenu, ali kako sam ja video stvari, igrao je fenomenalno od početka do kraja – pošten je Novak Đoković, koji ove sezone čak u tri navrata nije uspeo da poravna skor u međusobnim susretima sa Federerom. U Šangaju je imao idealnu priliku, ali nije uspeo u tome, tako da je sada trenutni odnos pobeda i poraza 19:17 u korist Švajcarca.

Federer šampion Šangaja

Posle pobede u polufinalu nad Novakom Đokovićem Rodžer Federer savladao je i Žila Simona u finalu turnira u Šangaju sa 2:0 (7:6, 7:6). Švajcarac je tako prvi put u karijeri osvojio Masters u ovom kineskom gradu, ukupno 23. iz Masters serije, a 81. u karijeri. Federer je prethodno 2007. bio najbolji u Šangaju, ali tada nije postojala Masters serija. Rodžeru preostaje da osvoji još Monte Karlo i Rim da bi kompletirao sve Masters titule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari