Favoriti padaju kao od šale u uvodnim rundama US opena, naročito u ženskoj konkurenciji. Od deset najbolje rangiranih teniserki u nadmetanju za trofej ostale su samo Serena Vilijams, Simona Halep i Petra Kvitova; muški deo turnira lako je mogao da ostane bez Endija Mareja, koji je protiv Adrijana Manarina nadoknadio zaostatak od 2:1 u setovima posle tri sata i dvadeset minuta igre. Viktor Troicki uspeo je da preživi “čistilište” favorita i da se plasira u treće kolo gde će mu rival biti američki teniser Donald Jang; prethodno je srpski as eliminisao Radživa Rama – 3.1 (7:6, 6:4, 3:6, 6:3), domaćeg tenisera indijskog porekla, inače specijalistu za dubl konkurenciju.

Teški uslovi za igru, visoka temperatura u NJujorku doprineli su da u uvodna dva kola čak 14 igrača odustane od takmičenja. U prvom međusobnom susretu sa Ramom srpskom teniseru bilo je potrebno više od tri sata da dođe do trijumfa. Mnogo toga zavisilo je od uvodnog seta koji je naš predstavnik rešio nakon maratonskog taj-brejka (12:10). U četvrtom setu Troicki je napravio brejk u osmom gemu posle čega je rutinski priveo meč kraju. Ram je zadao dosta problema Viktoru zbog atipične servis-volej igre sa puno rizika.

Troickog u trećem kolu očekuje meč sa američkim levorukim teniserom, trenutno 68. igračem na planeti. Njih dvojica su se sastali jednom i to na Mastersu u Madridu 2012; uspešniji je bio naš teniser (6:1, 4:6, 6:1). Jang se trenutno nalazi u veoma dobroj formi, pre nego što je eliminisao Alijaša Bedenea iz Velike Britanije, uspeo je da u prvom kolu pobedi Žila Simona (3:2). Jang je sigurno nameren da savlada Troickog time bi ponovio najbolji rezultat na US openu iz 2011. kada se domogao četvrte runde.

Đoković igrao sinoć

Novak Đoković meč 3. kola odigrao je sinoć protiv “stare mušterije” Andreasa Sepija iz Italije. Nole je imao perfektan skor protiv iskusnog tenisera, na deset međusobnih susreta ostvario je isto toliko pobeda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari