Srpski četverac imao je polovičan učinak u drugom kolu Otvorenog prvenstva Engleske, tako da je „knjiga spala na dva slova“. Plasman u sledeću rundu izborili su Jelena Janković i Novak Đoković, dok su Viktor Troicki i Ilija Bozoljac, i pored dobre igre i još boljeg otpora rivalima, završili učešće na ovogodišnjem Vimbldonu.

Jankovićeva je posle preokreta savladala Aleksandru Vozniak iz Kanade sa 2:1 (4:6, 6:2, 6:4). Jelena nije imala konstantnost u igri što ju je i dovelo u situaciju da juri zaostatak od jednog seta, ali je dobrim servisom i igrom sa osnovne linije uspela da se domogne treće runde, gde će joj protivnica biti Ukrajinka Alona Bondarenko, koja je sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:3) bila bolja od Amerikanke Varvare Lepčenko.

Iako prvi set nije nagoveštavao da će naš najbolji teniser lako savladati Amerikanca Tejlora Denta, Đoković je uspeo za nepuna dva sata da izbori plasman u treće kolo i na miru isprati utakmicu fudbalske reprezentacije Srbije na Mundijalu. Novak je maksimalni trijumf od 3:0 (7:6, 6:1, 6:4) ostvario zahvaljujući boljem servisu, što se posebno videlo u poslednja dva seta. U prvom delu igre obojica su imali, ali i propustili po jednu šansu za brejk, najpre Dent pri vođstvu od 4:3, a u sledećem gemu i Đoković. Dva brejka u drugom (za 2:0 i 5:1) i jedan na početku trećeg seta bili su dovoljni trećem igraču sveta da pošalje na tribine nekadašnjeg 21. tenisera na ATP listi. Novakov rival u trećem kolu biće 28. nosilac Albert Montanes. Španac je bio bolji od Amerikanca Brendona Evansa sa 3:2 (3:6, 6:3, 6:7, 6:1, 6:4).

Ilija Bozoljac je pružio sjajan otpor najboljem igraču današnjice Rodžeru Federeru, ali nije uspeo da izbegne častan poraz – 1:3 (3:6: 7:6, 4:6, 6:7). Momak iz Aleksandrovca igrao je odlično, zabeležio 31 as i 102 vinera, ali ni to nije bilo dovoljno da se plasira u treće kolo turnira. Posle dva sata i 45 minuta borbe na terenu broj jedan, 152. teniser na ATP listi izgubio je taj-brejk četvrtog seta i morao da čestita braniocu titule.

Poraz je doživeo i Viktor Troicki. Iako je protiv Jirgena Melcera vodio sa 2:0 u setovima, nije uspeo da ostvari uspeh – 2:3 (7:6, 6:4, 3:6, 6:7, 3:6). Austrijanac je od 11 brejk prilika iskoristio tri, a Troicki od šest samo dve što je na kraju i odlučilo pobednika. Naš teniser imao je 15 as udaraca više (32-17), deset neiznuđenih grešaka manje i 18 direktnih poena više, ali mu to nije bilo dovoljno da pobedi.

Jovanovski igra danas

Mlada teniserka Srbije Bojana Jovanovski sastaće se danas sa Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom u drugom kolu Vimbldona. Treća teniserka naše zemlje i 14. nositeljka do sada se nisu sastajale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari