Najbolja srpska teniserka Jelena Janković uspešno je prebrodila drugo kolo WTA turnira u Rimu savladavši Betani Matek Sands iz SAD sa 2:1 po setovima (6:3, 3:6, 6:1). U meču koji je trajao nešto duže od dva časa, trenutno sedmi reket sveta nametnula je svoju igru u prvom setu u kojem je realizovala tri od 10 brejk lopti, dok je protivnici prepustila samo jedan gem na svoj servis.

U drugom setu Amerikanka, koja trenutno zauzima 128. poziciju WTA liste, je „pustila ruku“ i dobrom igrom u polju uspela da našoj teniserki oduzme servis gem čak četiri puta, naspram dva izgubljena gema u kojima je započinjala poene. Međutim, Janković je u odlučujućem setu uspela da povrati servis i uspešnu realizaciju poena što joj je donelo prednost od 4:0 uz dva brejka, da bi u odlučujućem gemu još jednom oduzela servis protivnici za ukupni trijumf. Ovom pobedom Jankovićeva je smanjila u seriji protiv Amerikanke na 2:1.

U narednom kolu Jankovićeva će se sastati sa boljom iz meča Rezai – Vikmajer koje su svoj duel igrale sinoć, a ukoliko i u tom susretu bude uspešnija najverovatnije će za prolaz među četiri najbolje odmeriti snage sa Venus Vilijams.

Meč drugog kola u Rimu sinoć je igrala i Ana Ivanović a protivnica joj je bila Beloruskinja Viktorija Azarenka koja je u prestonici Italije postavljena za devetog nosioca.

Tipsarević odustao od Serbia opena

Treći reket Srbije Janko Tipsarević odustao je od nastupa na Serbia openu zbog bolesti, saopštili su organizatori uoči njegovog jučerašnjeg meča protiv Argentinca Horacija Zebalosa. U obrazloženju se navodi da je Tipsarević redovno trenirao u ponedeljak, ali da je ipak morao da se povuče sa turnira. Umesto njega meč prvog kola igrao je Peter Polanski iz Kanade koji je najbolje rangirani poraženi teniser u poslednjem kolu kvalifikacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari