Deveta nositeljka na US openu Jelena Janković prošla je uz malo više problema u treće kolo gde će se danas sastati sa Šveđankom Johanom Larson.

Protiv tri godine mlađe švedske teniserke Jelena je veliki favorit jer je Larson tek 95. na WTA listi, a srpska igračica pobedila je u oba susreta prošle godine. Ukoliko pređe ovu prepreku, Jankovićeva će se sastati najverovatnije sa šestom nositeljkom, Nemicom Anđelikom Kerber, koja prethodno treba da savlada Belindu Benčić iz Švajcarske. Od ostalih srpskih predstavnica Bojana Jovanovski završila je takmičenje već u prvom kolu, a eliminisala ju je upravo Jelena Janković. Vesna Dolonc i Jovana Jakšić nisu uspele da prođu kvalifikacije, a sinoć su u okviru drugog kola nastupale Aleksandra Krunić protiv domaće predstavnice, 27. nositeljke Medison Kiz i osma „kosturašica“ Ana Ivanović protiv Čehinje Karoline Pliskove iz Češke.

Novak Đoković je drugi meč na turniru igrao takođe sinoć protiv Francuza Pol-Anrija Matijua.

Na terenu i dublovi

U konkurenciji dublova na terene je juče izašlo četiri igrača iz naše zemlje. Sedmi nosioci Nenad Zimonjić i Nemica Julčija Gerges igrali su meč prvog kola protiv Amerikanaca Stefana Kozlova i Kristine Mekhejl. Startovao je i Dušan Lajović u paru sa Brazilcem Žoaom Souzom, a mečeve prvog kola odigrali su Jelena Janković sa Klarom Koukalovom i Bojana Jovanovski sa Monikom Puig.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari