Srpski derbi na uvertiri US opena pripao je starijoj, kvalitetnijoj i bolje plasiranoj teniserki. Jelena Janković pobedila je Bojanu Jovanovski plasiravši se u drugo kolo poslednjeg grend slema u sezoni – 2:0 (6:2, 6:3).

Drugog dana u Njujorku na veoma brzoj podlozi zaigraće čak četvoro naših tenisera. Sreću i znanje prvo će testirati Ana Ivanović u meču sa Amerikankom Alison Riske. Srpkinja će se prva oprobati na brzoj podlozi „Artur Eša“, s obzirom na to da je njen duel sa domaćom teniserkom na uvertiri programa. Mladog Filipa Krajinovića, kvalifikanta, očekuje meč sa domaćim igračem Timom Smičekom. Njihov duel je treći po redu na terenu pet. Aleksandra Krunić imaće za rivalku Poljakinju Kataržinu Piter, dok će se u konkurenciji dublova Nenad Zimonjić i Danijel Nestor nameriti na britanski par Kolin Fleming – Ros Hačins.

Jankovićeva je nadigrala zemljakinju zahvaljujući boljoj razmeni udaraca sa osnovne linije. Agresivnim pristupom ona je već na startu prvog seta oduzela servis rivalki. Jelena je povela sa 3:0, a zatim je prednost povećala na 5:1. Bilo je pitanje trenutka kada će bolju partiju pretvoriti u vođstvo u setovima. Bojana je zaigrala nešto bolje u drugom delu duela. Ipak, ne i dovoljno da ozbiljnije zapreti Jankovićevoj. Dosta je grešila sa osnovne linije, čime je olakšala posao iskusnijoj protivnici.

Ivanovićeva bi trebalo da bude na posebnom oprezu, jer je Riske prošle sezone ostvarila svoj najbolji rezultat na US openu. Domogla se četvrte runde, što je jedan od pokazatelja da joj takmičenje u Njujorku veoma prija. Riske trenutno igra najbolji tenis u karijeri, 9. juna je bila 40. igračica na planeti, što je njen najbolji plasman. Krajinović će takođe imati izuzetan izazov u liku Smičeka. Reč je o prekaljenom teniseru, bez zapaženijih rezultata na najkvalitetnijim turnirima, međutim prošlosezonski prolaz u treće kolo US opena njegov je najbolji plasman u Njujorku. Uz pomoć publike sigurno će želeti da napravi korak više, što će još više otežati napore Krajinovića da se domogne drugog kola.

Krunićeva bi, barem u teoriji, trebalo da ima najlakši zadatak, jer će Piterovoj ovosezonski nastup na US openu biti debi na ovom prestižnom turniru. Poljakinja je bolje plasirana u dubl konkurenciji u odnosu na singl. U igri parova ima i jedan trofej.

Đoković igrao sinoć

Pohod na trofej koji je osvojio 2011. Novak Đoković započeo je noćas u duelu sa Argentincem Dijegom Švarcmanom. Njih dvojica sastali su se oko 2.30 po našem vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari