Konačno je i Jelena Janković, nekada prva teniserka sveta, osvojila neki turnir u singl konkurenciji. Dvadesetpetoplasirana na WTA listi opravdala je poslednjeg dana nedelje za nama ulogu favoritkinje protiv Kai – Čen Čang (191) iz kineskog Tajpeha – 2:0 (6:3, 7:6) u finalu turnira u Nančangu i podigla svoj prvi trofej posle dve i po godine, tj. slavlja u Bogoti februara 2013.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

I to posle velike borbe, koja je potrajala dva sata i jedan minut. Pošto je rutinski dobila prvi set, Jelena je hodala po rezultatskoj klackalici sve do 6:6 u drugom delu duela, da bi tek boljom igrom u taj-brejku slomila otpor domaće igračice. Potvrdivši solidnu formu ove sezone, koja joj je između ostalog donela osminu finala na grend slemu u Londonu, popularnom Vimbldonu, prošlog meseca i martovsko finale Indijan Velsa. Kao i samu završnicu turnira u Hergoenbošu i Istanbulu u dubl konkurenciji, sa Anastasijom Pavljučenkovom (Rusija), odnosno Kaglom Bujukakčajevom (Turska). U toj kategoriji šampionski ček poslednji put je zaradila u avgustu 2013. u Torontu i to uz pomoć Slovenke Katarine Srebotnik.

Osim tri pomenute iskusna Beograđanka ima i titule još iz Indijan Velsa (2010. godina), Marbelje, Sinsinatija (2009), Rima, Pekinga, Štutgarta, Moskve (2008), Ouklenda, Čarlstona, ponovo Rima, Birmingemu (2007) i Budimpešte (2004).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari