Ana Ivanović pokazala je na startu turnira u Dubaiju da je uspešno sanirala problem sa prstom koji je poprilično uticao na njen slab rezultat na Australijan openu. Ona je u dva seta preslišala Sabinu Lisicki (6:0, 6:3) za sat i pet minuta igre.

U odnosu na svoju sunarodnicu Jelena Janković je podbacila i na trećem turniru ove sezone. Srpkinja je u Brizbejnu i na Australijan openu takmičenje završavala već u prvom kolu, činilo se da je posle pobede na startu turnira u Dubaiju izašla iz krize, međutim poraz u drugom kolu od Garbine Muguruze (6:3, 6:1) razuverio je i ponovo razočarao poklonike njene igre.

Zbog ovako loših partija Jankovićeva je na poslednjoj WTA listi ispala iz dvadeset najboljih teniserki planete (21. mesto), što je njen najlošiji plasman još od kraja 2012. godine. Jedan od razloga posrtanja, možda i najveći, jeste činjenica da se dugo mučila sa povredom leđa, zbog čega je u jednom trenutku razmišljala i da završi karijeru. Prevelika pauza odvojila je Jelenu od terena, treninga pod najvećim opterećenjem, što se umnogome odrazilo na njenu igru. Prvobitna odluka da se povuče iz Fed kup reprezentacije Srbije takođe je prouzrokovana konstantnim povredama, koje su doprinele znatnom padu forme nekada najbolje igračice na planeti. S obzirom da će za koji dan, tačnije 28. februara, zakoračiti u četvrtu deceniju života, veliko je pitanje hoće li više ikada uspeti da dostigne formu kojom bi mogla da parira najboljim teniserkama na svetu.

Ivanovićeva je postavljena za četvrtog nosioca na turniru u Dubaiju, za prolaz u četvrtfinale očekuje je meč sa Čehinjom Karolinom Pliskovom, trenutno 18. igračicom na planeti. Do sada su se samo jednom sastale i to na prošlogodišnjem US openu kada je Čehinja bila uspešnija (7:5, 6:4). Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.513.000 dolara.

Ana nikad dalje od četvrtfinala

Zanimljivo je da Ana Ivanović u Dubaiju nikada nije „prebacila“ četvrtfinale. U tri navrata igrala je duel za prolaz u polufinale, ali nijednom nije bila uspešna. Elena Dementijeva 2008, Serena Vilijams 2009. i Karolina Voznijacki 2012. bile su nepremostiva prepreka za Srpkinju. Prošle sezone Ivanovićeva je u osmini finala poražena upravo od Serene Vilijams, najbolje igračice na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari