Voljom žreba dve srpske teniserke Jelena Janković i Bojana Jovanovski ukrstiće danas (oko 19.00) rekete u prvom kolu US opena, a jedino što je sigurno je da će naša zemlja imati predstavnicu na drugoj stepenici.

Biće to tek četvrti međusobni susret nekadašnjih saigračica iz Fed kup reprezentacije Srbije gde deseta na WTA listi ima pozitivan skor od 2-1, ali i ubedljiv trijumf u poslednjem odmeravanju snaga na prošlogodišnjem Mastersu u Rimu u kojem je Jovanovskoj prepustila samo dva gema. Bolja iz srpskog derbija sastaće se na drugoj stepenici sa pobednicom susreta između Italijanke Karin Knap i Cvetane Pironkove iz Bugarske.

Pohod na titulu koju je osvojio 2011. i peto uzastopno finale Novak Đoković započinje u noći između ponedeljka i utorka (oko 3.00) a rival će mu biti Argentinac Dijego Švarcman. Biće to njihov prvi međusobni susret u kojem nema sumnje da je najbolji teniser sveta apsolutni favorit, s tim da će već od prvog kola morati da dokazuje da je podigao formu u odnosu na Toronto i Sinsinati i da može do najviših dometa koji su pred njega postavljeni.

– Protivnik definitivno nema šta da izgubi, a ja ću pokušati da iskoristim svoje iskustvo igranja velikog broja mečeva na tom terenu da bih došao do pobede. Kao i uvek imam velika očekivanja, a sada je poseban slučaj jer osećam da sam fizički najjači. Želim to da iskoristim i ostvarim što više pobeda – najavio je Đoković.

Osim Jelene, Bojane i Novaka Srbija će u singl konkurenciji imati još četvoro predstavnika koji nisu na programu prvog dana. Naša najbolje rangirana teniserka Ana Ivanović će odmeriti snage sa domaćom predstavnicom Alison Riske, dok će Aleksandra Krunić nakon kvalifikacija pokušati da preko Poljakinje Kataržine Piter dođe do najvećeg uspeha na poslednjem grend slemu. Dušan Lajović će na startu igrati takođe protiv predstavnika Poljske Jeržija Janoviča, dok će Filip Krajinović posle uspešnih kvalifikacija igrati protiv domaćeg tenisera Tima Smičeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari