Malo je rivalstava u svetu tenisa kakvo imaju Novak Đoković i Rodžer Federer, a žreb turnira u Dubaiju zacrtao je da će se najbolji naš i po mnogima najbolji igrač u istoriji „belog sporta“ sresti danas (ne pre 16.00) u polufinalu turnira u Dubaiju.

Biće to njihovo 32. odmeravanje snaga i prilika srpskom igraču da izjednači skor, odnosno da nadomesti jedan od malobrojnih negativnih međusobnih odnosa u ATP šampionatu. Istovremeno, sastaju se dvojica tenisera koji su podizali pobednički pehar na devet od prethodnih 11 turnira u Dubaiju.

Novak je do polufinala stigao lakšim putem s obzirom da mu je Rus Mihail Južni predao prethodni meč bez borbe, dok je Švajcarac bez većih problema izašao na kraj sa Čehom Lukašom Rosolom (6:2, 6:2), ali je ipak proveo određeno vreme na terenu, odnosno igrao težak prethodni meč protiv Radeka Štepaneka. Imajući u vidu dosadašnje susrete velikih rivala, ni u današnjem meču ne bi trebalo da ima tajni. Novak je fizički spremniji i snagu može tražiti u tri vezana trijumfa u međusobnim susretima, dok Federer dodatni motiv ima u želji da prekine taj niz, iskoristi možda i poslednju priliku da još jednom slavi u Dubaiju, odnosno da svima pokaže da ni u 33. godini nije za penziju koju mu mnogi prognoziraju. Naime, po mnogima je ovo finale pre finala, jer ko god da pobedi biće favorit protiv boljeg iz susreta između Nemca Filipa Kolšrajbera i Čeha Tomaša Berdiha.

U današnji duel dvojica tenisera ulaze pod dosta različitim okolnostima nego u prošlosti. Federer je na osmom mestu svetske liste i nikada nije bilo lošije plasiran pred megdan sa Đokovićem, dok Novak posle određene krize rezultata i duže pauze nakon Australijan opena ima za cilj da sakupi što više bodova i počne da smanjuje zaostatak za Nadalom. Biće interesantno videti i kakvo će biti zalaganje obojice igrača s obzirom da su i jedan i drugi istakli da im je glavni cilj u 2014. osvajanje novih titula na grend slemovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari