Ana Ivanović i Jelena Janković završile su učešće na US openu već u prvom kolu posle velikih borbi u uvodnim mečevima, čime su stekle epitet najneprijatnijeg iznenađenja uvodne runde. Sedmu igračicu planete kući je poslala nekada članica Top 10 a danas 50. na WTA listi Slovakinja Dominika Cibulkova rezultatom 2:1 (6:3, 3:6, 6:3). Uvodni duel dana na Artur Eš stadionu obilovao je preokretima, obe teniserke su igrale u serijama od po nekoliko gemova, ali je Ivanovićeva na kraju popustila i dozvolila Slovakinji da napravi veliki podvig.


Još veću senzaciju napravila je anonimna Francuskinja Oseana Dodin, isprativši Jankovićevu posle tri seta i velikog preokreta (2:6, 7:5, 6:3). Imala je Jelena set i brejk prednosti u drugoj deonici, zatim i brejk u trećem setu, ali je sve to prokockala protiv tinejdžerke koja zasluženo ide u 2. kolo.

Zato je čast srpskog ženskog tenisa prvog dana u Njujorku sačuvala Bojana Jovanovski. Ona je bez većih problema izborila pobedu protiv Španjolke Lare Aruabarene sa 2:0 (6:2, 6:2) i otišla u 2. kolo gde će se sastati sa Francuskinjom srpskog porekla Kristinom Mladenović. O Bojaninoj dominaciji najbolje govori podatak da je oba seta započinjala brejkom i posle samo dodatno uvećavala prednost kada je bilo potrebno.

 

Novak igrao sinoć

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sinoć je započeo pohod na titulu US opena. Zbog dužine ženskih singlova na Artur Eš stadionu čiji su akteri bile najpre Ana Ivanović a posle i Venus Vilijams, srpski as je kasnio sa izlaskom na teren protiv Brazilca Žoaoa Souze. Takođe sinoć svoj prvi meč u Njujorku igrao je i Filip Krajinović protiv Kolumbijca Alehandra Gonzaleza.

 

Kreću Aleksandra, Viktor i Janko

Troje Srba igraće danas u Njujorku. Aleksandra Krunić će nastupiti u trećem meču na terenu broj devet protiv Crnogorke Danke Kovinić, dok takođe treći meč ali na terenu broj 14 igra Janko Tipsarević protiv Španca Giljerma Garsije-Lopeza. Viktor Troicki zatvara program na terenu broj 11 sa Amerikancem Fransom Tiafoom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari