Uprkos dobrim partijama u prva dva kola, Janko Tipsarević morao je da pruži ruku Rodžeru Federeru na boljoj igri u trećoj rundi Rolan Garosa 3:0 (6:1, 6:4, 6:3). Svoju misiju u istom kolu Novak Đoković morao je da nastavi u subotu oko 13 časova, pošto je njegov duel sa Huanom Martinom del Potrom prekinut zbog mraka kod rezultata 1:1 u setovima (6:3, 3:6).

Tipsarević je protiv možda i najboljeg tenisera svih vremena odigrao na svom nivou u drugom i trećem setu. Federer je bolje vladao terenom. Janko je imao problema prilikom servisa, zbog izuzetnih forhenda i bekenda švajcarskog tenisera, često je grešio u udarcima iz punog trka koji su pritom bili isuviše ravni. Federer je surovo kažnjavao svaku kraću lopticu srpskog tenisera, koji se loše kretao i neadekvatno postavljao prilikom udarca. Tipsarević je sve vreme bio u podređenom položaju, tako da je zasluženo ispao u trećem kolu Rolan Garosa.

Đoković se u istoj rundi namerio na sjajnog Argentinca, kojeg je pređašnja povreda sprečila da u ovom trenutku bude među pet najboljih tenisera. U prva dva seta viđen je odličan tenis. Novak je na startu iskoristio početne brejk lopte. Bio je dominantniji i sigurniji od rivala u razmeni udaraca sa osnovne linije tako da je rutinski osvojio prvi set. U nastavku meča tempo je bio sličan, međutim za razliku od Del Potra, Novak nije uspeo da iskoristi nekoliko brejk prilika, tako da je argentinski igrač poravnao rezultat u setovima. Upravo na insistiranje Argentinca meč je prekinut zbog mraka, tako da je u subotu odigran nastavak izuzetnog duela.

Troicki u uvodnom terminu

Viktor Troicki imao je za rivala Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine u subotu (uvodni termin) u trećoj rundi otvorenog prvenstva Francuske. Nenad Zimonjić i Majkl Ljodra plasirali su se u osminu finala posle pobede nad Špancima Pablom Anduharom i Danijelom Himenom Traverom od 2:0 (6:3, 6:4).

Jankovićeva bez greške

Srpska teniserka Jelena Janković pružila je odličnu partiju u trećem kolu Rolan Garosa i posle svega 83 minuta eliminisala Amerikanku Betani Matek-Sands sa 2:0, po setovima 6:2 i 6:2. Njena protivnica u osmini finala biće Frančeska Skjavone, koja brani trofej.

Voznijacki i Stosur završile takmičenje

Karolina Voznijacki, prva teniserka sveta, završila je učešće na Rolan Garosu pošto je u trećem kolu izgubila od Danijele Hantuhove (6:1, 6:3). Njenom stranputicom krenula je i Samanta Stosur pošto je poražena od Žizele Dulko (6:4, 1:6, 6:3).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari