Srbija od ponedeljka ponovo ima četiri teniserke među 100 najboljih za šta se pobrinula Aleksandra Krunić koja je osminom finala na US openu ostvarila podvig karijere i skočila za čak 45 koraka, došavši tačno na 100. poziciju. Ona će priliku za sakupljanje novih bodova, imati već danas kada će se u Taškentu sresti sa Lesijom Tsurenko.


Kada su u pitanju ostale igračice iz Srbije, Jelena Janković je posle duže vremena ispala iz deset najboljih. Karolina Voznijacki iz Danske je dobrim rezultatima došla do devetog mesta, ostavivši iza sebe i najbolje rangiranu našu teniserku Anu Ivanović koja je deseta na WTA listi. Bojana Jovanovski se pomakla za jedno mesto gore i sada je 35. igračica sveta. Ona će nova iskušenja imati takođe u Taškentu gde je postavljena za prvu kosturašicu, što je i opravdala u prvom kolu pobedivši posle preokreta Ukrajinku Katerinu Bondarenko sa 2:1 (1:6, 6:4, 6:1). Njena naredna rivalka biće Ruskinja Ala Kudriaševa. S druge strane, Vesna Dolonc i Jovana Jakšić su zaustavljene na istom turniru u prvom kolu.

Kod muškaraca, Novak Đoković je uprkos za njega ranoj eliminaciji sa US opena i gubitku bodova pobegao Rafaelu Nadalu pa razlika trenutno iznosi 3.620 bodova. Dušan Lajović ostao je drugi reket Srbije na 61. mestu.

Serenin 18. grend slem

Serena Vilijams osvojila je ovogodišnji US open (18. grend slem) savladavši bez većih problema u ženskom finalu Karolinu Voznijacki iz Danske sa 2:0 (6:3, 6:3).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari