Mlada srpska teniserka Aleksandra Krunić napravila je podvig karijere pobedom od 2:1 (7:6, 2:6, 7:5) nad domaćom teniserkom Medison Kiz u Njujorku, pa je tokom vikenda u trećem kolu US opena očekuje duel sa četvrtom igračicom sveta Petrom Kvitovom iz Češke.

 Nema sumnje da je šampionka Vimbldona favorit u ovom okršaju, ali će naša igračica sigurno dati sve od sebe kako bi nastavila svoj najbolji niz na grend slem turnirima.

– Bitno mi je da izađem na teren i ne razmišljam da igram protiv Kvitove. Igrala sam sa njom pre dve godine na šljaci i znam da je teško držati ritam sa takvim teniserkama. Ima dobar ritern pa moram držati visok procenat servisa – istakla je Krunićeva.

Osim nje, od srpskih predstavnika će tokom vikenda na teren i najbolji igrač sveta Novak Đoković, kojem će prepreka u trećem kolu biti Amerikanac Sem Kveri. Biće to njihov deveti međusobni susret i prilika našem asu da trijumfom, kao i u Pekingu prošle godine, ostane samo sa jednim porazom.

– Kveri će biti motivisan da me pobedi na domaćem terenu. Njemu mnogo toga zavisi od servisa, jer ako ga služi, onda je agresivan i dobar, a ako ne, onda polako gubi samopouzdanje i postaje ranjiv – svestan je Đoković glavnog oružja visokog Amerikanca.

Jelena i Nenad igrali sinoć

Dvoje predstavnika Srbije izlazilo je u petak po podne na terene US opena. Jelena Janković odmerila je snage sa Šveđankom Johanom Larson u trećem kolu ženskog singla, dok su Nenad Zimonjić i Danijel Nestor u drugom kolu muških dublova odmerili snage sa kolumbijskom kombinacijom Hiraldo-Barientos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari