Dušana Lajovića u nameri da se plasira u četvrtfinale turnira u meksičkom Akapulku osujetio je Ivo Karlović – 2:1 (6:3, 3:6, 6:1). Srpski teniser imao je rešenja za razorni servis hrvatskog dvometraša u prvom setu i većem delu drugog, međutim njegov ritern naglo je oslabio kako se meč približavao trećem setu.

Lajović je dobro počeo duel sa Karlovićem. Izdržao je pritisak na samom startu, spasivši brejk loptu. Kod rezultata 3:2 u gemovima oduzeo je servis rivalu, što je bio dovoljan kapital da prvi deo meča reši u svoju korist. Činilo se u tim trenucima da popularni Duci potpuno kontroliše dešavanja na terenu. Jakim i preciznim udarcima sa osnovne linije terao je Karlovića na dodatne kretnje, što nikada nije bila jača strana hrvatskog igrača. Time je Lajović umarao rivala, očekivalo se da će protekom vremena oslabiti servis 23. igrača na planeti, međutim takav scenario nije viđen u nastavku duela.

Slične startne pozicije obojica tenisera imali su u prvom delu drugog seta, tačnije do rezultata 3:3 u gemovima. Usledio je neobjašnjiv pad u igri srpskog igrača, koji je izgubio na samopouzdanju. Puno je grešio sa osnovne linije, a pritom nije imao ideju kako da popravi ritern prilikom prvog servisa hrvatskog tenisera. Od deset narednih gemova, Lajović je osvojio samo jedan, umnogome olakšavši nameru Karlovića da se plasira među osam najboljih tenisera na turniru u Akapulku.

 

Zimonjić promenio partnera

Nenad Zimonjić imao je želju da ove sezone igra u paru sa Mikaelom Lodrom, ali je Francuz morao na neodložnu operaciju. Kao prelazno rešenje odabrao je Pakistanca Ajsama Ul-hak Kurešija, ali je posle slabih izdanja na turnirima rešio da opet promeni partnera. Izabrao je Poljaka Marćina Matkovskog, sa kime nikada ranije nije nastupao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari