Uspeh karijere ostvario je 22-godišnji Filip Krajinović na ATP turniru iz kategorije 500 u Hamburgu plasiravši se u osminu finala pobedom nad braniocem titule Fabiom Fonjinijem, ali je na neslavan način završio učešće jer je morao da preda meč pri vođstvu Dušana Lajovića od 3:1 u prvom setu.


Iščekivani duel dva mlada srpska tenisera koja tek treba da se domognu samog svetskog vrha završio se na loš način jer je mlađi igrač zbog temperature na koju se žalio i u prethodnom duelu. Ipak, dobra vest je da će i on i Lajović napredovati na ATP listi, s tim što 71. igrač sveta ima priliku da poboljša učinak jer će se u četvrtfinalu sastati sa Argentincem Leonardom Majerom. Njih dvojica tokom karijere nisu odigrali nijedan međusobni duel, a Lajović ima dobru šansu da protiv tri godine starijeg 46. igrača na ATP listi trijumfuje i plasira se u polufinale prestižnog turnira. Iako nije nosilac u Hamburgu ne bi bilo iznenađenje da Lajović obezbedi plasman i u finale jer bi ga tek tu sačekao dosta ozbiljniji protivnik, prvi „kosturaš„ David Ferer, ukoliko sve bude teklo po planu. Lajović u Hamburgu nije učestvovao prošle godine niti na bilo kom turniru u tom periodu zbog čega ako bude došao do same završnice može po prvi put u karijeri da se plasira među prvih 50.

Turnir u Hamburgu igra se za nagradni fond od 1,3 miliona evra, pobedniku će pripasti 272.300 plus 500 bodova za ATP listu.

Fonjini vređao Krajinovića

Tokom meča drugog kola između Fabia Fonjinija i Filipa Krajinovića, Italijan poznat po svom temperamentu, uputio je na maternjem jeziku psovku srpskom teniseru koja u prevodu znači cigansko g**no. Fonjini se potom putem Tvitera izvinio napisavši sledeće: „Nije me sramota da kažem da sam pogrešio nikog nisam hteo da uvredim. Poznajem dobro Filipa, a svako ko se bavi sportom zna da se ponekad u žaru borbe svašta izgovori.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari