Gestom za svaku pohvalu Novak Đoković, prvi reket sveta, oduševio je Kraljevčane, pogotovu one najmlađe, koji nisu mogli da kupe karte za predstojeći meč reprezentacija Srbije i Hrvatske u okviru takmičenja za Dejvis kup.

On je insistirao da se, mimo uobičajene prakse kada su mečevi ovog ranga u pitanju, organizuje otvoreni trening i tako bar malo izađe u susret svima onima koji nisu bili u mogućnosti da kupe kartu za meč koji se igra od petka u kraljevačkoj Hali sportova.



Tako je u sredu od 12 do 14 časova nova Hala sportova bila ispunjena do poslednjeg mesta. Najbrojniji u publici bili su najmlađi obožavaoci Novaka Đokovića, a među njima je bilo i njih oko 70 iz 12 sela brdsko-planinskog područja Studenice, Rudna i sela podno Gledićkih planina. Pojedini su od grada udaljeni i više od 80 kilometara, kao što je sedmoro đaka koji pohađaju školu u Mlanči (studenički kraj).



U nekim isturenim odeljenjima iz tog kraja, kao što je to u selima Reka (studenički kraj) i Lopatinca (kod Bogutovca), ima samo po tri đaka. U istoj grupi je i dvadesetak dece predškolskog uzrasta iz „Školice života“ pri Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ iz Sirče. Objekat ovog vrtića renovirala je Fondacija Novaka Đokovića. Posle prisustva treningu Đokovića i ostalih reprezentativaca Srbije deca će posetiti i Narodni muzej u Kraljevu, a primiće ih načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović i gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić. Raški okrug je obezbedio prevoz za ovu decu, a hranu picerija „Miraž ekstrim“.

Nole u Sirči

Danas pre konferencije za štampu i otvorenog treninga u kraljevačkoj Hali sportova Novak Đoković je posetio pomoravsko selo Sirču, u kome se nalazi „Školica života“ pri Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“. Objekat ovog vrtića renovirala je Fondacija Novaka Đokovića, a meštani i deca su priredili srdačan doček šampionu ne skrivajući svoje oduševljenje što je, uprkos obavezama oko meča, našao vremena da ih poseti.

Hrvati zadovoljni uslovima

Selektor Hrvatske Željko Krajan preneo je utiske zadovoljstva uslovima smeštaja u Vrnjačkoj Banji i uslovima za trening i meč u kraljevačkoj Hali sportova istakavši da im je redosled igranja manje bitan i da će, uprkos odsustva Marina Čilića, pružiti dostojan otpor favoritima, reprezentaciji Srbije. Najviše pažnje novinara privukao je mladi hrvatski reprezentativac Borna Ćorić, koji je odgovarajući na njihova pitanja rekao kako se nada skorom plasmanu među 100 najboljih igrača sveta.

Hiljade Kraljevčana ostalo pred halom

Interesovanje Kraljevčana za otvoreni trening prevazišlo je sva očekivanja. Dva sata pre početka treninga u 12 časova na ulazu je već bilo nekoliko stotina najodlučnijih. U momentu otvaranja hale pa do njenog ispunjenja do poslednjeg mesta nije proteklo više od 15 minuta a pred halom je ostalo još najmanje toliko Kraljevčana da popune još jednu ovakvu halu čiji je kapacitet 3.300 mesta, o čemu rečito svedoči i fotografija snimljena pola sata posle početka treninga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari