Viktor Troicki uspešno se vratio tenisu nakon jednogodišnje suspenzije a danas će ga u švajcarskom Gštadu čekati meč drugog kola protiv Kazahstanca Andreja Golubjeva.

Nezahvalno je reći ko je favorit u njihovom prvom međusobnom duelu, pre svega zbog činjenice da nije poznat nivo tenisa koji može da prikaže naš teniser, ali i nedovoljne eksponiranosti trenutno 59. igrača sveta koji je nastupe na turnirima ove godine uglavnom završavao u prvom kolu. Tako je Kazahstanac jedini podvig ove sezone imao na startu turnira u Rimu kada je savladao Španca Fernanda Verdaska, dok je naša publika mogla da ga gleda u prvom kolu Vimbldona kada mu je Novak Đoković prepustio samo pet gemova.

Nepoznanica je i Troicki, odnosno njegova fizička sprema i skoncentrisanost tokom poena u takmičarskim susretima. To je bilo evidentno i u njegovom prvom meču od povratka na teren jer je često menjao ritam, dozvoljavao velike oscilacije, ali i imao snage da se psihički vrati u poene i na kraju slavi sa 2:0 u setovima. Zato i sam Troicki naglašava da je najvažnije da ide meč po meč, da dobija sve jače rivale i da tako proverava svoje mogućnosti za najveće izazove.

– Ne očekujem bilo šta da se desi preko noći, niti vrhunske rezultate već sada. Ne znam kako će mi kasnije ići protiv rivala iz samog vrha, ali će mi verovatno trebati nekoliko mečeva ili par turnira pre nego što krenem da igram kako mogu. Ali jednom sam već stigao do vrha i verujem da mogu ponovo da uradim tako nešto – iskren je Troicki koji će morati da unapredi sve aspekte svoje igre, počev od servisa, po kojem je bio prepoznatljiv, a koji nije funkcionisao u prvom meču.

Dolonc sigurna u Bakuu

Srpska teniserka Vesna Dolonc plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Bakuu nakon što je na startu bila bolja od Ruskinje Ksenije Gajdarži sa 2:0 (6:0, 6:2), pa će za narednu protivnicu imati Izraelku Šahar Pir. U drugom kolu u prestonici Azerbejdžana sinoć je igrala i Bojana Jovanovski protiv Katarine Piter iz Poljske. S druge strane, Dušan Lajović je započeo sinoć nastup u Umagu protiv Rusa Tejmuraza Gabašvilija, trenutno 68. igrača sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari