Za razliku od prošlog kola kada je igrao sa Žilom Milerom, sa kojim se ranije nije sastajao, Novak Đoković će danas u četvrtfinalu (ne pre 09.30) odmeriti snage sa svojim prijateljem, osmim na svetu Milošem Raonićem, kojeg je savladao u sva četiri duela u karijeri.


– Meč protiv Kanađanina biće za mene veliki mentalni izazov jer se igrači kao on fokusiraju na servis i forhend i jedan poen može sve da odluči. Samo sa jakim servisom, koji krasi Raonić, ne možete da budete u vrhu već tu mora da postoji još kvaliteta. Kao i protiv Milera moram da se koncentrišem na ritern, ali je razlika što je on levoruk, a Miloš desnoruk. Znam šta da mogu da očekujem. Treniramo zajedno često jer živimo u istom mestu, dobri smo prijatelji. On ima veliko samopouzdanje. U poslednjih 15 meseci igra sjajno i zaslužuje da bude tu gde jeste. Biće teško, definitivno. Moram da budem na najvišem nivou, da igram svoj najbolji tenis – analizirao je uoči borbe za polufinale prvi nosilac Novak Đoković.

Poslednji put Kanađanin crnogorskog porekla i Đoković sastali su se u finalu Mastersa u Parizu prošle godine kada je četvorostruki šampion Australijan opena ubedljivo slavio.

– Igram za prilike da se sastanem sa najboljim igračima na velikim turnirima. Imam šansu protiv Đokovića. Mislim da se bolje krećem nego pre i osećam da mogu da pobedim, samo moram to da pokažem na terenu. Kao i uvek, koncentrisaću se na svoju igru i pobrinuti se da sve bude kako treba – optimističan je Raonić.

U drugom polufinalu sastaju se Stan Vavrinka i Kei Nišikori ne pre 04.00 po srednjoevropskom vremenu.

Bez drame devetog dana

Svi četvrtfinalni dueli juče završili su se ubedljivim pobedama bez izgubljenog seta. Tomaš Berdih savladao je Rafaela Nadala sa 6:2, 6:0, 7:6 i u polufinalu će igrati protiv Endija Mareja, koji je bio bolji od Nika Kirjosa (6:3, 7:6, 6:3). U ženskoj konkurenciji 10. na svetu Ekatarina Makarova napravila je iznenađenje i pobedila treću, Simonu Halep, sa 6:4, 6:0, dok je Marija Šarapova deklasirala Eženi Bušar – 6:3, 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari