Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se u odličnoj formi na početku 2013. godine što je dodatno potvrdio osvajanjem trofeja na ATP turniru iz serije 500 u Dubaiju. S obzirom na to da je prošle godine na ovom turniru zaustavljen u polufinalu, Novak je dobio novih 320 bodova, dok je Švajcarac Rodžer Federer istovremeno izgubio 320 bodova jer je kao branilac titule eliminisan u polufinalu.

Tako će na današnjoj ATP listi Đokovič imati ukupno 13.280 poena, dok će Federer imati 9.535 poena, pa je sve izvesnije da će on i Endi Marej u ovoj sezoni teško ugroziti lidersku poziciju srpskog tenisera.

Đoković je u 2013. bez poraza, pošto je na sedam trijumfa sa Australijan opena i pobedu nad Olivijeom Rohusom u Dejvis kupu dodao i svih pet trijumfa u Dubaiju. On bi ovu seriju mogao da nastavi u Indijan Velsu, gde je prošle godine izgubio u polufinalu od Džona Iznera. Iako turnir počinje u sredu, Đoković će kao prvi nosilac biti slobodan u prvom kolu pa će na teren izaći tek za vikend. Do tada će biti u Los Anđelesu, gde će u noći između ponedeljka i utorka učestvovati u egzibicionim mečevima zajedno sa Pitom Samprasom, Mardi Fišom, Tomijem Hasom, Džejmsom Blejkom i braćom Brajan.

Nadal osvojio Akapulko, igra u Indijan Velsu

Španac Rafael Nadal trijumfom je završio latinoameričku turneju pošto je u finalu turnira u Akapulku ubedljivo savladao sunarodnika Davida Ferera sa 2:0 (6:0, 6:2). Podsetimo, on je prethodno igrao u finalu u Vinja del Maru i trijumfovao u Sao Paulu. Ipak, mnogo važnija vest od osvajanja turnira na šljaci je odluka Španca da zaigra u Indijan Velsu, da se oproba i na tvrdoj podlozi jer kako sam kaže oseća da problematično koleno može da izdrži najveće napore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari