Novak Đoković šampionskim korakom gazi vimbldonsku travu u nameri da odbrani trofej osvojen na prošlogodišnjem Otvorenom prvenstvu Engleske u tenisu. Posle startne pobede bez izgubljenog seta protiv Nemca Filipa Kolšrajbera (3:0/6:4, 6:4, 6:4) najbolji teniser današnjice očitao je istu bukvicu i Fincu Jarku Nieminenu (3:0/6:4, 6:2, 6:3), poslavši jasnu poruku protivniku u trećem kolu grend slema u Londonu – Bernardu Tomiću.

I Australijanac je bez “poklonjenog” seta prošao Francuza Pjer Ig Erbera (3:0/

7:6, 6:4, 7:5), ali s tim podatkom se završavaju razlozi dvadesetdvogodišnjeg momka rodom iz Štutgarta, trenutno na 26. mestu ATP liste, za optimistička očekivanja od današnjeg meča. Đokovićev komšija iz Monte Karla ima noćnu moru od prošlih susreta sa (takođe) desnorukim i šest leta starijim liderom svetskog teniskog poretka, jer je sva četiri puta spuštene glave napuštao teren. Prvi put 2011, kada je baš na Vimbldonu izgubio četvrtfinale. Novak je lako dobio prvi i treći set (6:2, 6:3), ali je glatko izgubio onaj između njih (3:6), da bi u odlučujuem slavio posle taj-brejka (7:5). Sledeća dva “reketanja” završena su bez problema u korist jednog od najboljih srpskih sportista svih vremena. Oba u 2012. godini, najpre na turniru iz Masters serije 1000 u Torontu (2:0/6:2, 6:3), a onda na turniru iste kategorije u Rimu (2:0/6:3, 6:3).

Poslednji put nije ni bilo borbe. Zbog problema sa leđima Tomić je ovog marta odustao od sučeljavanja sa Đokovićem, koji se tako nije ni oznojio za plasman u polufinale kasnije osvojenog turnira u Indijan Veslu. Pre i posle toga Beograđanin je odnosio pobedničke pehare maltene svuda gde se pojavio, a njegova do sada viđena igra na Vimbldonu sugeriše da ponovni neuspeh u finalu Rolan Garosa nije ostavio traga na psihu Đokovića. Neuzdrmane čak ni kampanjom engleskih medija na račun njegovo navodno nedozvoljene komunikacije tokom mečeva sa trenerom Borisom Bekerom.

Troicki i Jankovićeva sinoć igrali

Viktor Troicki i Jelena Janković svoje mečeve drugog kola igrali su sinoć. On protiv Britanca slovenačkog porekla Alježa Bedenea, s kojim nikada ranije imao posla, a ona protiv Ruskinje Evgenije Rodine, koju je dva puta pobeđivala u prošlosti.

Krunićeva za novi podvig

Aleksandra Krunić došla je glave Italijankama Roberti Vinči i Sari Erani, a da bi nastavila da sanja vimbldonsmki san mora danas da izađe na kraj sa iskusnom Amerikankom Venus Vilijams, manje uspešnom sestrom prve teniserske sveta Serene Vilijams.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari