Kako je u prethodnom kolu imao potpuno poznatog protivnika sa kojim zna da igra, Fernanda Verdaska, u osmini finala Australijan opena Novaka Đokovića očekuje suprotna situacija jer će ga sa druge strane čekati Luksemburžanin Žil Miler, nekada najbolji junior sveta, sa kojim nikada u karijeri nije odmerio snage.


Prvi nosilac i četvorostruki šampion grend slema koji se održava u Melburnu ima nezgodan zadatak da bi se plasirao u četvrtfinale i izjednačio prošlogodišnji rezultat. Njegov protivnik je Žil Miler koji uskoro puni 32 godine i poznat je u svetu tenisa kao nezgodan server, a otežavajuća okolnost za srpskog tenisera je što se njih dvojica nikada nisu sastali. Miler je trenutno 42. na ATP listi što je i njegov najbolji plasman, nikada nije osvojio titulu, a igrao je u tri finala. Prošle godine pokušavao je da se vrati gde mu je mesto posle brojnih povreda i osvojio je pet trofeja u ITF kategoriji. Najveći uspeh na turnirima velike četvorke ostvario je 2008. na US openu kada je stigao do četvrtfinala. Na putu do duela sa Đokovićem u Australiji pobedio je Pabla Karenu Bustu kao i 13. i 19. nosioca Roberta Baustistu Aguta i Džona Iznera.

– Miler ima sjajan slajs servis što mu je najveća vrlina, levoruk je. Mučio se sa povredama godinama, ali u poslednjih šest meseci igra najbolji tenis u karijeri. Završnica u Sidneju, pa sada četvrto kolo u Melburnu uz pobede nad nekim odličnim igračima, a pobediti Iznera u tri seta nikada nije lako. On je to uspeo i zato zaslužuje poštovanje. Moram da budem veoma oprezan i da dobro riterniram, to će biti ključ za pobedu – opširno je analizirao protivnika Novak Đoković.

Pobednik ovog duela igraće sa boljim iz meča između 12. i osmog nosioca Fernanda Verdaska i Miloša Raonića.

Marej slavio posle drame

Mnogo se očekivalo od meča između Endija Mareja i Grigora Dimitrova i njih dvojica su opravdali očekivanja. Britanac je slavio u četiri seta (6:4, 6:7, 6:3, 7:5) i plasirao se u četvrtfinale, a meč je obilovao propuštenim prilikama gde je, logično, dominirao bugarski predstavnik pogotovo u poslednjem setu kada je servirao za izjednačenje na 5:3, a potom dozvolio Mareju da potpuno preokrene. Šesti nosilac odmeriće snage sa Nikom Kirjiosom, koji je bio bolji od Andresa Sepija sa 3:2.

Kraj za Zimonjića u Melburnu

Nakon što je na startu završio takmičenje u miks dublu u paru sa Jaroslavom Švedovom u subotu, najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić eliminisan je i u muškoj konkurenciji. On i njegov partner Aisam-Ul-Hak Kureši iz Pakistana, koji su bili postavljeni za osme nosioce, izgubili su u osmini finala od Francuza Nikolasa Maua i Pjer-Iga Erberta sa 6:3, 6:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari