Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju nakon što je očekivano upisao i peti trijumf u isto toliko mečeva protiv Španca Felisijana Lopeza, savladavši ga ovaj put sa 2:0 (6:3, 6:3).

Njegov naredni protivnik u današnjoj borbi za prolaz među četiri najbolja mogao bi biti saigrač iz Dejvis kup reprezentacije naše zemlje Janko Tipsarević koji je sinoć igrao svoj susret osmine finala. Ukoliko odmere snage biće to njihov osmi duel gde Novak vodi u seriji sa 5:2.

Sam početak meča nije ukazivao na to da će Novak upisati ubedljivu pobedu za nešto više od sat vremena igre. Međutim, sredinom seta, tačnije u petom gemu, Đoković je došao do brejk lopte. Španac je uspeo da se spasi, ali je ipak kapitulirao na sledeći svoj servis, nakon čega je drugi reket sveta sigurno poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi period igre doneo je nešto drugačiji odnos snaga na terenu, ali sa istim ishodom. Tako je u reprizi prošlogodišnjeg finala Srbija opena Novak do brejka došao već na drugi Špančev servis gem, poveo sa 2:1, a onda i „overio“ stečenu prednost. Pitanje pobednika Đoković je praktično mogao da reši već pri rezultatu 4:2 da je došao do novog brejka, ali kako se Lopez spasio novog gubitka gema na svoj početni udarac Novak je do prolaza u četvrtfinale ipak došao nedugo zatim sačuvavši prednost od jednog brejka.

Ana nastupila u Lincu

Srbija je sinoć na terenima imala i predstavnicu u ženskoj konkurenciji budući da je najbolje rangirana igračica naše zemlje Ana Ivanović nastupila u 2. kolu WTA turnira u Lincu gde joj je rivalka bila Nemica srpskog porekla Andrea Petković. Ukoliko upiše pobedu naredna protivnica biće joj pobednica duela između Beligijanke Kirsten Flipkens i malo poznate Amerikanke Melori Bardet.

Tipsarević igrao sinoć

Svoj meč osmine finala na Mastersu u Šangaju sinoć je igrao i drugi reket Srbije Janko Tipsarević protiv teniskog veterana iz Nemačke Tomija Hasa. Pobednik tog duela sastaće se danas sa Novakom Đokovićem u borbi za prolaz u polufinale prestižnog turnira u Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari