Najbolji teniser sveta Novak Đoković proveo je protekle dane u odmoru i pripremama za Rodžers kup u Montrealu, a nakon starta turnira iz Masters serije priče o (ne)prijateljstvu sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom zameniće fokus na betonsku podlogu. Naš as je sinoć po srednjeevropskom vremenu saznao i ime protivnika u drugom kolu što je bio pobednik duela između Australijanca hrvatskog porekla Bernarda Tomića i Nemca Florijana Majera.

Tako će Đoković prvi put na teren najverovatnije tek u sredu, dok je drugi predstavnik naše zemlje u Kanadi Janko Tipsarević protekle noći odmerio snage sa Denisom Istominom iz Uzbekistana, trenutno 65. na ATP listi.

Đokoviću snagu osim odmora sigurno daje i povećanje bodovne prednosti ispred prvih pratilaca s obzirom da su Endiju Mareju oduzeti prošlogodišnji bodovi za osvajanje Olimpijskih igara. Istovremeno, jedan od njegovih najvećih rivala na terenu Španac Rafael Nadal istakao je da nije imao idealne pripreme za Montreal jer nije nastupao sedam nedelja. Dobra stvar po Novaka je i odsustvo Rodžera Federa, ali i činjenica da se Huan Martin del Potro, koji je titulom u Vašingtonu potvrdio da je u odličnoj formi, nalazi u delu kostura sa Endijem Marejem. Na kraju, i Britanac je potvrdio da nije u potpunosti fokusiran na Montreal, jer već sada razmišlja o Njujorku i US openu, na kojem će prvi put u karijeri braniti titulu na grend slemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari