Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeće za vikend pohod na titulu Mastersa u Majamiju od 2. kola i duela protiv Slovaka Martina Kližana. Prema rasporedu, duel prvog i 41. reketa planete igraće se u subotu po lokalnom vremenu na Floridi, što će biti prvo odmeravanje snage našeg asa i Slovaka. Nema sumnje da će Novak biti apsolutni favorit, ali mora biti i oprezan protiv igrača koji je prošle godine izbacio Rafaela Nadala u Pekingu, odnosno odigrao nekoliko zanimljivih duela protiv našeg Viktora Troickog.


Upravo će i drugi reket Srbije za vikend započeti nastup u Majamiju. Troicki će za protivnika u 2. kolu imati Italijana Simonea Bolelija. Biće to četvrti susret 39. i 47. na ATP listi i prilika Troickom da upiše treću pobedu. Međutim, to neće biti lak zadatak, o čemu svedoči i Viktorova tesna pobeda u četvrtfinalu Sidneja na početku sezone.

Za razliku Đokovića i Troickog, ostali srpski predstavnici u Majamiju su na teren izlazili u petak uveče ili u noći između petka i subote po srednjoevropskom vremenu. Janko Tipsarević je u paru sa prvim reketom sveta započeo povratak na ATP tur posle godinu i po dana pauze protiv austrijsko-švedske kombinacije Melcer-Lindšted. Filip Krajinović je za velikog rivala u 2. kolu imao iskusnog Francuza Gaela Monfisa, baš kao i Jelena Janković koja se u konkurenciji dama sastala sa nezgodnom Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom. Naša najbolje rangirana teniserka Ana Ivanović je za protivnicu u svom prvom meču imala domaću kvalifikantkinju Irinu Falkoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari