Najbolji teniser sveta Novak Đoković sastaće se u subotu sa Japancem Keijem Nišikorijem u polufinalu US opena sa ciljem da prođe u svoje peto uzastopno finale u Njujorku, ali i da se bori za trofej poslednjeg grend slema sezone koji je podigao 2011.

Nema sumnje da je naš as znatno podigao formu u odnosu na Toronto i Sinsinati i da je favorit protiv trenutno 11. na planeti, ali moraće da bude oprezan protiv igrača koji je kući već poslao trećeg kosturaša Stanislasa Vavrinku i petog nosioca Miloša Raonića.

– Promenio je nekoliko stvari u igri otkad radi sa Majklom Čengom. Dobro servira i verovatno je na terenu jedan od najbržih na ATP turu. Svestran je igrač sa odličnim bekhendom i forhendom. Međutim, moj cilj je da igram najbolje na US openu. Drago mi je što sam u novom polufinalu jer sam imao težak žreb. Kako turnir prolazi, pokušavam da skupim što više samopouzdanja, a pobeda nad Endijem Marejem svakako daje ohrabrenje. Nadam se da ću to iskoristiti u sledećem meču – rekao je Novak Đoković uoči polufinala.

Kada su u pitanju međusobni susreti, naš i japanski teniser su se sastajali u dva navrata, a interesantno je da je Nišikori jedan od retkih protiv kojih Novak nema pozitivan skor. Tako je Đoković slavio na Rolan Garosu 2010, dok se Japanac revanširao sledeće godine u polufinalu Bazela. Trebalo je da se sretnu i u polufinalu ovogodišnjeg Mastersa u Majamiju, ali je Kei predao bez borbe. Naime, povrede su verovatno glavni razlog zbog čega Japanac nije igrao vrhunski u kontinuitetu, ali će nakon ovogodišnjeg US opena sigurno nastaviti prodor prema vrhu muškog tenisa s obzirom da je 2013. ispao u prvom kolu.

– Dešavalo se da taman napravi proboj i da počne da igra dobro, a onda se povredi. To je bila prepreka za njega, ali za sada u Njujorku deluje fizički spremno. Dve pobede u nizu u pet setova odličan su znak za njega i opomena za mene – zaključio je Đoković.

Federer preokretom među četiri najbolja

Švajcarac Rodžer Federer zaostajao je dva seta za Francuzom Gaelom Monfisom, ali je preokretom uspeo da slavi sa 3:2 (4:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2) i plasira se u novo polufinale US opena. Njegov rival među četiri najbolja biće Hrvat Marin Čilić, koji je savladao Čeha Tomaša Berdiha. Ukoliko prođe u finale, Federer će se boriti za šesti trofej u Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari