Posle dana odmora od očekivanih pobeda u prvom kolu Otvorenog prvenstva Engleske takmičenje na Vimbldonu danas nastavljaju najbolji teniser sveta Novak Đokovići najbolja teniserka Srbije Ana Ivanović, naši najjači aduti u borbi za trofeje u 129. sezoni čuvenog grend slema u Londonu.


Đokovićće posle eliminacije tridesettrogodišnjeg Nemca Filipa Kolšrajbera – 3:0 (6:4, 6:4, 6:2) ukrstiti rekete sa njegovim vršnjakom Fincem Jarkom Nieminenom, koji je sedmi duel sa prvoplasiranim sa ATP liste zaslužio dramatičnim i „tesnim“ izbacivanjem favorizovanog Australijanca Lejtona Hjuita – 3:2 (3:6, 6:3, 4:6, 6:0, 11:9). Biće to njihov drugi susret u poslednjih mesec dana, jer ih je žreb spojio i na startu Rolan Garosa. Nole je tada lako došao do petog trijumfa u šestom duelu sa levorukim kolegom (3:0), kojeg je poslednjih godina „tukao“ i u Monte Karlu, Sinsinatiju, Hamburgu i Bazelu. Finac mu, međutim, nikada nije jeftino „prodao kožu“, terajući ga više puta u taj-brejk završnice setova, što mu se isplatilo samo u polufinalu turnira u Sidneju 2009. godine. U međuvremenu je Đokovićzagospodario svetskim tenisom, dok Nieminen nije ni blizu prvih 50. Zato bi se reklo da nema nikakve dileme oko ishoda meča dvostrukog osvajača Vimbldona i čoveka koji toliko ima ukupno titula u karijeri, a na nezvaničnom prvenstvu sveta u tenisu najdalje je dogurao 2006, kada je izbačen u četvrtfinalu. Ni Ana Ivanovićnije se pomučila protiv Ji Fan Si, jer je sa brzopoteznih 2:0 (6:1, 6:1) preskočila Kineskinju i zakazala duel sa Amerikankom Betani Matek-Sands, koja je, takođe rutinski, prošla Alison van Ujtvank iz Belgije (2:0). NJih dve se nikada do sada nisu sastajale, s tim što je srpska teniserka (7 na WTA listi), sa 15 titula u karijeri i trenutnom formom, u „papirnatoj“ prednosti nad šest godina mlađom rivalkom, koja još nije osvojila turnir u profesionalnoj konkurenciji. Aleksandra Krunićje pred mnogo većim izazovom, jer posle sjajne igre i glatke pobede nad bolje rangiranom Italijankom Robertom Vinči u dva seta (6:2, 6:4) izlazi na mrežu još poznatijoj protivnici sa Apenina Sari Erani. Naša teniserka i devetnaestoplasirana sa WTA liste još nisu imale priliku da odmere snage, ali i pre prvog gema jasno je da iskusnija Erani ima veće šanse za uspeh, što opet ne mora ništa da znači protiv borbene i žilave Srpkinje odrasle u Rusiji.

Trojka sinoćnastupila

Juče je takmičenje u singl konkurenciji počelo još troje predstavnika naše zemlje. Jelena Jankovićduelom sa Ruskinjom Jelenom Vesninom, Bojana Jovanovski mečom sa Nemicom Tatjanom Marijom, a Viktor Troicki protiv Kazahstanca Aleksandra Nedovjecova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari