Perfektan prvi set, zatim sumrak u drugom, pa dokaz superiornosti u trećem, tako je izgledao put Novaka Đokovića do plasmana u treću rundu Mastersa u Majamiju, koji je u karijeri osvajao četiri puta. Martin Kližan po povratku u Slovačku može da priča prijateljima kako je uzeo set najboljem teniseru sveta, ali će taj poduhvat teško objasniti, s obzirom da je u prvom i trećem bio apsolutno inferioran – 2:1 (6:0, 5:7, 6:1).

– Martin je u drugom setu dobio kredit za borbu i naterao me je da uvek napravim potez više. U tom delu meča zaista sam igrao u potpunosti drugačije nego što je to bio slučaj u prvom setu… Bio sam nekoliko puta u karijeri u tako nezavidnoj situaciji, ali mi je očigledno iskustvo pomoglo da pregrupišem snagu i vratim se na pravi put – objasnio je Đoković razloge zbog kojih je izgubio drugi set.

Novak je u pomenutom delu meča delovao nervozno, pomalo i frustrirano, s obzirom da je rival diktirao tempo u većem delu drugog seta.

– Bio sam frustriran, bez sumnje. Svaki sportista prolazi kroz fazu oscilacija u igri i varira na emocionalnom planu u ovakvim mečevima. Ali najvažnije je u takvim trenucima biti staložen, pronaći dodatnu snagu i zadržati veru u sebe – poručio je Novak, koji će se u narednom kolu sastati sa Stivom Darsisom iz Belgije.

Ana igrala jutros

Ana Ivanović svoj meč trećeg kola Majamija odigrala je jutros protiv Sabine Lisicki. Njih dve su se do sada sastale pet puta, Srpkinja je bila uspešnija u četiri navrata. Ivanovićeva je u prethodnom kolu imala određenih zdravstvenih problema, tako da je neizvesno da li će protiv Lisicki moći da odigra pod punim opterećenjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari