Odustajanjem Španca Rafaela Nadala od učešća na poslednjem grend slemu sezone US openu postalo je i definitivno jasno da će srpski teniser Novak Đoković po treći put završiti kalendarsku godinu na tronu ATP liste. Naime, čak i da ne odbrani nijedan poen do kraja, a mora da brani 5.200 bodova, naš as će ostati na prvom mestu jer Nadal zajedno sa šampionskih 2.000 bodova iz Njujorka mora da brani ukupno 4.020 bodova.

Pritom Đoković ima trenutnu zalihu od 2.100 bodova, pa nema sumnje da će mu ona dobro doći na početku 2014. kao rasterećenje u nameri da posle godinu dana pauze još jednom slavi u Melburnu i sa pet titula postane najtrofejniji igrač prvog grend slema.

Novak Đoković će u odsustvu Španca imati dobru priliku da u Njujorku popravi prošlogodišnji rezultat kada je poražen u finalu (1.200 bodova brani), ali će mu veliki konkurent biti Rodžer Federer, koji je osvajanjem Sinsinatija svima stavio do znanja da još uvek ne želi u penziju. Švajcarac će imati veliki motiv jer bi mu trijumf, osim novog pehara sa najvećih turnira, doneo i drugo mesto ATP liste.

Potom sledi serija turnira na kojima je Novak podizao pehar u furioznom finišu 2013. Đokovića prvo čeka odbrana 500 bodova iz Pekinga, gde je u finalu bio bolji od Nadala (300 bodova), a onda i prilika da pokuša da odbrani dva vezana Mastersa u Šangaju i Parizu. Za razliku od našeg tenisera koji je uzimao po 1.000 bodova, Španac je prošle godine ispadao u polufinalima, odnosno osvajao po 360 bodova. Na kraju je završni turnir osmorice najboljih u Londonu, gde su se Đoković i Nadal prošle godine plasirali u finale sa svim pobedama u grupama, ali kako je Novak slavio, on brani 1.500 a Španac 1.000 bodova.

Jovanovski preslaba za Bušar

Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena je već na startu turnira u Nju Hejvnu. Od nje je sa ubedljivih 2:0 (6:1, 6:1) bolja bila osma igračica sveta Kanađanka Eženi Bušar, koja je nakon Montreala i Sinsinatija prekinula niz poraza u prvom kolu.

Bode Miler „izazvao“ Đokovića

Legendarni skijaš Bode Miler odgovorio je na „ledena kofa“ izazov Tomija Hasa, a potom na Instagramu imenovao najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića da se u roku od 24 sata polije kofom ledene vode. Ovaj fenomen društvenih mreža koji za cilj ima ukazivanje na opasnosti od raka započeo je osnivač Fejsbuka Mark Zuckerberg „isprozivavši“ Bila Gejtsa, a onda su se uključile brojne javne ličnosti iz celog sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari