Ni mesec dana pauze nakon Australijan opena nisu bili dovoljni da najbolji srpski teniser izađe iz igračke letargije. Nakon što je u prvom setu dominirao, Novak Đoković je potpuno podbacio u preostala dva, tako da je potpuno zasluženo poražen od Rodžera Federera u polufinalu Dubaija 2:1 (3:6, 6:3, 6:2).

Izgubljeni duel dobija na težini jer nakon tri vezane titule u poznatom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata Đoković će morati da preda krunu boljem iz finalnog meča Berdih-Federer. Novak nije uspeo da dođe do pete titule na omiljenom turniru, niti da izjednači odnos pobeda i poraza u međusobnim duelima sa Federerom (17:15).

Razlog bi trebalo da leži u lošem prvom servisu tokom drugog i trećeg seta. Posle brejka Švajcarca za 4:2 u drugom delu meča, Novak praktično nije uspeo da dobije nijedan poen nakon duže razmene udaraca. Federer je dubokim udarcima, hvatajući lopticu u penjanju, igrao daleko agresivnije u odnosu na rivala. Njegovi izlasci na mrežu bili su plodonosniji, dok je Đoković imao problema u gotovo svim segmentima. Do pada u igri srpskog igrača došlo je nakon neočekivanog pljuska u drugom setu. Manjak agresivnosti, isuviše defanzivna igra preskupo su koštali drugog igrača na svetu, koji naročito u trećem setu nije ličio na sebe. Međunarodna teniska federacija neće kazniti Đokovića zbog održavanja kontakta i treniranja sa suspendovanim Viktorom Troickim, kome kazna ističe u julu ove godine.

Zimonjić i Nestor u finalu

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor plasirali su se u finale dubla u Dubaiju. Oni će se za titulu boriti sa drugim nosiocima Rohanom Bopanom iz Indije i Aisam-Al- Hakom Kurešijem iz Pakistana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari