Najbolji teniser sveta Novak Đoković rutinski je prošao u 3. kolo Rolan Garosa nakon što je bez većih trzavica savladao Žila Milera iz Luksemburga sa 3:0 (6:1, 6.4, 6:4). Naredni rival našeg asa za vikend biće jedan od najperspektivnijih tenisera Australijanac grčkog porekla Tanasi Kokinakis. Njih dvojica se do sada nisu sastajali ali nema sumnje da će devet godina stariji Novak biti apsolutni favorit protiv trenutno 84. igrača sveta, uz zaslužan respekt jer Kokinakis, iako ne igra toliko dobro na šljaci kao na betonu polako savladava i zemljanu podlogu, što je potvrdio nedavnim osvajanje čelendžera u Bordou.

Đoković je u meču drugog kola Mileru odmah stavio do znanja da mu ne ostaje puno šansi za trijumf. Naš as je odmah stekao dva brejka prednosti u uvodnoj deonici i glatko poveo sa 1:0, da bi pravovremenim oduzetim servis gemom rivalu u drugom setu vrlo brzo došao na korak do naredne faze. Jedina mrlja na taj deo igre bila je blaga povreda kuka, ali je intervencija lekara omogućila da se vrati na teren. Novak je u odlučujućoj deonici “preslikao” prvi set, poveo je brzo sa 4:1 uz dva brejka viška, ali je Miler onda zaigrao na sve ili ništa i uspeo da vrati jedan brejk. Međutim, ispostavilo se da je to bio i njegov maksimum na ovogodišnjem otvorenom prvenstvu Francuske.

Inače, duel je sa tribina pratio i prvotimac PSŽ Zlatan Ibrahimović i tako se “revanširao” Novaku koji je poznat po tome da koristi svaku priliku da ode na vrhunske fudbalske mečeve u gradovima gde igra turnir, pa i u Parizu.

Poput Milera protiv Đokovića prošao je i Viktor Troicki u duelu sa Simoneom Bolelijem (6:2, 6:4, 6:3). Naš teniser je igrao na veoma niskom nivou pa ne čudi što je Italijan tokom nepuna dva časa igre imao kontrolu u svojim rukama. Boleli je vešto koristio Viktorove greške, a bilo ih je dosta, i brejkovima u pravo vreme otišao na megdan Davidu Fereru.

 

Ana na terenu

Najbolje rangirana teniserka Srbije Ana Ivanović otvoriće današnji program na Suzan Lenglen stadionu (11.00) duelom 3. kola protiv Done Vekić iz Hrvatske. Biće to prilika za našu igračicu da nastavi sa dobrim rezultatima na grend slemu koji je osvajala 2008. godine, ali i da osveti saigračicu iz Fed kup reprezentacije Bojanu Jovanovski koju je Vekićeva savladala na drugoj stepenici u Parizu.

Mladenovićeva u centru pažnje

Francuskinja srpskog porekla Kristina Mladenović nastavlja da bude jedna od važnijih informacija tamošnjih medija zbog odličnih partija na Rolan Garosu. Pažnju je privukla prošle godine kada je na startu izbacila Kineskinju Na Li, a ove godine je već stigla do 3. kola nakon što je juče savladala Crnogorku Danku Kovinić sa 6:3, 7:5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari