Može se reći da se drugi nosilac na Mastersu u Monte Karlu, Novak Đoković, zagrevao u drugom kolu protiv kvalifikanta iz Španije Alberta Montanjesa jer mu je prepustio samo jedan gem – 6:1, 6:0.


Najboljem srpskom teniseru ovo je bio prvi meč u Monte Karlu ove godine gde brani titulu, jer je kao drugi nosilac bio slobodan na startu. Jedino što je Montanjes, 57. igrač na ATP listi, prikazao na ovom meču bile su tri brejk lopte u trećem gemu prvog seta, ali je Đoković sam sebe stavio u nezavidnu poziciju neiznuđenim greškama. Srećom, Novak je uspeo da spasi sve i od tada je demolirao protivnika, koji je vidno gubio želju za igrom i borbom, što se na terenu i te kako videlo. Još samo jednu brejk loptu imao je Španac koju nije iskoristio, dok je Đoković sve ubedljivije rešavao gemove na svoj servis, a zanimljivo je da je u drugom setu Montanjes osvojio samo pet poena. Posle samo 45 minuta plasirao se u osminu finala Monte Karla posle jedne od najubedljivijih pobeda u karijeri.

Još nije poznato sa kim će se Novak sastati u trećem kolu, a potencijalni protivnici su mu anonimni Španac Pablo Kareno Busta, koji će u drugoj rundi odmeriti snage Gaelom Monfisom ili 14. nosiocem Kevinom Andersonom (meč je bio sinoć na programu). Đoković će najverovatnije svoj meč odigrati u četvrtak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari