Odustajanjem Endija Mareja i Del Potra, forme Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera dobile su još više na značaju uoči početka Rolan Garosa. Đoković se uveliko priprema za drugi grend slem turnir u sezoni, jedini koji nije osvojio iz velike četvorke.

Novak je vrlo zadovoljan uvodnim treninzima, telo ga sluša, tereni su vrlo kvalitetni, tako da ima sve uslove za adekvatnu pripremu i napad na Nadala. Jasno je da će do titule u Parizu morati da pronađe način kako da u tri dobijena seta zaustavi Španca, koji je u odličnoj formi od momenta kada se vratio na teren. Osvojio je tri mastersa i to na različitom podlogama (Indijan Vels, Madrid i Rim), a pritom je napravio dovoljan razmak između turnira kako bi odmorio kolena. Većina stručnjaka upravo Đokovića i Nadala vidi u finalu Rolan Garosa, a mišljenja u vezi sa pobednikom gotovo da su podeljena.

– Super se osećam na terenu i baš se radujem ovom turniru. Trenirao sam na centralnom terenu i verujem da ću spremno dočekati start takmičenja – izjavio je najbolji teniser na svetu.

Lajović na korak do sna

Dušan Lajović prošao je i drugo kolo kvalifikacija za glavni žreb Rolan Garosa. Njemu je preostao još jedan rival kako bi ostvario san. Lajović se danas sastaje sa Australijancem Džejmsom Dakvortom, 185. igračem na svetu i ukoliko bude uspešan, plasiraće se u glavni žreb Rolan Garosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari