Podigao je Novak Đoković prašinu posle uvodnog duela sa Žoaom Sousom na US openu, poručivši ujedno najvećim rivalima da bi u njoj mogli da ostanu na kraju turnira ukoliko mu nivo samopouzdanja i igre budu bili u ravni duela sa Brazilcem – 3:0 (6:1, 6:1, 6.1).

Već u drugom kolu prvi reket sveta sastaće se sa Andreasom Hajder-Maurerom, Austrijancem „topovskih“ udaraca sa osnovne linije, što je najbolje osetio Vašek Pospišil na startu turnira. Filip Krajinović je pobedom nad Alehandrom Gonzalesom iz Kolumbije 3:0 (6.4, 6:0, 6:4) zaslužio duel sa Davidom Fererom u drugom kolu, prekaljenim Špancem koji je godinama unazad među najboljih deset tenisera planete.

– Ovakvim pobedama činiš da se osećaš dobro na terenu, ali nekada to nije lako na početku turnira. Danas sam bio dominantan i to mi donosi dodatno samopouzdanje, a to je i neka vrsta poruke svima ostalima. Svi mi gledamo kako rivali igraju, kako napreduju. Zato je važno da na terenu imam pravi intenzitet i da šaljem dobru poruku – ilustrovao je stepen samopouzdanja Đoković pred naredne duele.

Novak se do sada samo jednom sastao sa Austrijancem i to ove godine u Monte Karlu; pobedivši Hajder-Maurera (6:4, 6:0), dok je Krajinović takođe u jedinom susretu sa Fererom daleke 2012. poražen na turniru u Barseloni.

„Trojka“ igrala sinoć

Troje naših tenisera sinoć je odigralo mečeve prvog kola US opena; Aleksandra Krunić sastala se sa crnogorskom nadom Dankom Kovinić, Janko Tipsarević „imao je posla“ sa iskusnim Giljermom Garsijom-Lopezom, dok je Viktor Troicki „maler“ na tvrdoj podlozi Sinsinatija i Montreala želeo da razbije u duelu sa Amerikancem 17-godišnjim Frensisom Tifoom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari