Ana Ivanović na turniru u Indijan Velsu demonstrira igru kojom je pre četiri godine došla do prvog mesta na WTA listi pa je pred srpskom teniserkom poklekla do pre mesec dana najbolja teniserka sveta Karolina Voznijacki iz Danske sa ubedljivih 2:0 (6:3, 6:2).

Protivnica Ivanovićeve u četvrtfinalu biće Marion Bartoli iz Francuske koja je prethodno bila bolja od Lusi Safarovu iz Češke. Biće do osmo odmeravanje snaga dve veoma borbene teniserke i prilika našoj igračici da upiše peti trijumf, ali i revanšira se za prethodni poraz, takođe u četvrtfinalu Indijan Velsa prošle godine. Biće to veliki ispit za 16. teniserku sveta protiv devet pozicija bolje rangirane Francuskinje koja ima specifičan servis, ali i poskakivanje u kretnji koje joj omogućava da stigne skoro svaku loptu i tako nadomesti omaleni rast.

– Povratila sam samopouzdanje. Prethodno sam odigrala veoma težak i iscrpljujući meč, a onda sam se vratila na teren i odigrala na visokom nivou. Srećna sam zbog igre koju demonstriram jer sam bila fokusirana na svaki poen. Bartoli je odlična takmičarka, jako se dobro kreće i precizno udara lopticu, a pritom pravi probleme suparnicama jer pod sjajnim uglovima šalje lopticu iako izvodi udarce sa obe ruke. Puno će zavisiti od mog servisa – istakla je Ivanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari