Derbi četvrtfinala između Britanca Nedija Mareja i prvog nosioca ovogodišnjeg US opena Novaka Đokovića završen je u korist srpskog tenisera sa 3:1 (7:6, 6:7, 6:2, 6:4), a izostala je još neizvesnija borba i pet setova karakterističnih za duele dvojice vršnjaka iako je ovaj meč trajao više od tri i po sata.

Đoković će u polufinalu za protivnika imati nekarakterističnog tenisera za ovu fazu nekog od turnira velike četvorke, jer se prvi put u karijeri Japanac Kei Nišikori plasirao među najbolja četiri igrača pobedom nad Stanislasom Vavrinkom posle pet setova.

Hvala svima što su ostali ovako kasno. Nadam se da ste se zabavili i da ste uživali. U nekim periodima pravili smo mnogo grešaka. Mislim da smo prva dva seta igrali dva i po sata, uvek igramo duge mečeve i drago mi je što sam uspeo da se plasiram u polufinale – rekao je Đoković posle 21. okršaja sa olimpijskim šampionom.

U prvom setu viđena su po dva brejka na obe strane do sedmog gema kada su i Đoković i Marej počeli sigurnije da serviraju ali je Novak bio superiorniji u taj-brejku (7:1). I u drugom setu bila je ista situacija, samo što se srpski predstavnik dva puta vraćao iz brejka zaostatka, ali je Britanac psihički uspeo da se vrati i u takozvanom 13. gemu izjednači rezultat u setovima (7:1). Treći set bio je u znaku Novaka. koji je napravio dva brejka, dok je u četvrtom i ispostavilo se odlučujućem bio agresivan kada je trebalo i napravio brejk u desetom gemu za 6:4 i plasman u osmo uzastopno polufinale US opena.

Polufinalni dueli na programu su u subotu, a drugi par činiće pobednici mečeva Berdih – Čilić i Federer – Monfis.

– Nišikori i ja se nismo sastajali dugo. On je veoma talentovan igrač, koji je bio među desetoricom najboljih na svetu. Brz je po terenu, odlično servira za svoju visinu. Očekujem težak meč – zaključio je Đoković pred borbu za novo finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari