Srpske teniserke nagrađene su za veliku borbu i jedinstvo koje su pokazale tokom nadmetanja za plej-of za povratak u Svetsku grupu 2 FED kupa.

Njihov rival 18. i 19. aprila biće Paragvaj. Srpska publika imaće prilike da pozdravi i podrži izabranice Tatjane Jačmenice, koja je najavila da će, uprkos izvanrednom uspehu najmlađeg mogućeg sastava, za duel sredinom aprila ponovo pozvati Anu Ivanović, Jelenu Janković i Bojanu Jovanovski.

Kao najbolje rangirana selekcija prilikom žreba Srbija je mogla da se sastane sa Švedskom, Argentinom, Belorusijom i Paragvajem. „Sreća“ je pogledala naše teniserke, jer su preostale tri reprezentacije sigurno kvalitetnije u odnosu na Paragvaj. S obzirom da se Srpkinje nikada nisu sastale sa navedenim protivnikom usledilo je izvlačenje ko će biti domaćin i „strelica“ je pokazala da će to biti naša reprezentacija.

Veronika Kapede Rojg, rođena 21. januara 1992, najbolje je rangirana igračica Paragvaja i trenutno je 170. teniserka na svetu. Njen najbolji plasman bio je 167. mesto. Daleko iza nje nalazi se drugi reket Montserat Gonzales (239), dok su preostale igračice ispod 500. mesta na WTA listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari