Šampionka Rolan Garosa iz 2008. godine Ana Ivanović pobedom je startovala na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske savladavši teže nego što se očekivalo Petru Martić iz Hrvatske sa 2:1 (6:1, 3:6, 6:3). Trijumf naše teniserke ujedno je otvorio drugi grend slem u Parizu, a na narednoj stepenici Ivanovićeva će se sastati sa boljom iz meča koji će odigrati domaća igračica Matilda Johanson i Šanel Šepers iz Južnoafričke Republike.

Ivanovićeva je odlično otvorila meč, odmah napravila brejk, uspostavila svoj ritam i veoma lako došla do prednosti od 4:0. Usledio je najduži gem prve deonice, Hrvatica nije iskoristila brejk lopte, ali je do prvog gema došla nedugo zatim. Međutim, to je bilo dovoljno samo da spreči gubitak seta „sa nulom“.

Umesto da dotuče protivnicu, Ivanovićeva je pokazala određenu nesigurnost, što je Martićeva iskoristila i vratila se u meč uz viši nivo igre i smanjeni broj grešaka. Hrvatica je prva stigla do brejka, a potom i povela sa 4:1. Ana je šansu za povratak imala u devetom gemu, ali kada nije uspela u toj nameri, otišlo se u treći set. Na sreću naše igračice, publika je na pariskoj šljaci videla reprizu prvog seta. Ivanovićeva se koncentrisala i sa dva brejka viška povela sa 4:0. Martićeva je imala poslednji trzaj, pokušala da se vrati, ali kada nije uspela ostalo joj je samo da čestita prolaz dalje znatno iskusnijoj igračici.

Podsetimo, osim Ane Ivanović Srbiju će u ženskoj konkurenciji predstavljati Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc.

Troicki igrao sinoć

Viktor Troicki prvi je od srpskih predstavnika u muškoj konkurenciji izašao na parisku šljaku u meču koji je sinoć igrao protiv Džejmsa Blejka iz SAD. Osim njega, boje naše zemlje kod muškaraca braniće prvi nosilac Novak Đoković i osmi kosturaš Janko Tipsarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari