Jelena Janković plasirala se u osminu finala WTA turnira u Čarlstonu nakon što je uprkos izgubljenom setu uspela da savladala Nemicu Tatjanu Mariju sa 2:1 (6:3, 6:7, 6:1). NJena naredna protivnica biće bolja iz duela koji tek treba da odigraju Švajcarkinja Belinda Benčić i Crnogorka Danka Kovinić.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }Da će ostvariti trijumf protiv malo poznate rivalke Jelena je nagovestila već u prvom setu kada je uspela da oduzme protivnici servis gem čak četiri puta, ali je za brigu bio podatak da je i Nemica u dva navrata osvajala gemove kada je naša igračica izvodila početni udarac. Te oscilacije bile su pogotovo vidljive na drugi servis jer Jelena nije osvojila nijedan poen kada je promašila prvi servis.

Meč sa puno brejk lopti, ali samo po dve realizovane viđen je i u drugom setu, pa ne čudi da se otišlo u tajbrejk u kojem je Maria bila bolja na razliku i izborila treći period igre. U njemu je sve ponovo “došlo na svoje” jer je Jankovićeva odmah dva puta oduzela servis gem protivnici za sigurnih 4:0. Malo poznata Nemica je potom uspela da dođe do počasnog gema, ali je Jelena zatim dobro odservirala, a onda novim brejkom privela susret kraju i prošla u osminu finala.

Ana i Jelena u reprezentaciji

Ana Ivanović i Jelena Janković biće na raspolaganju selektorki Tatjani Ječmenici za plej-of meč za popunu Svetske grupe B Fed kupa koji će Srbija odigrati protiv Paragvaja 18. i 19. aprila u Novom Sadu. Osim dve najbolje rangirane igračice naše zemlje koje se vraćaju u reprezentaciju, Ječmenica je u tim uvrstila još Aleksandru Krunić i Ivanu Jorović koje su i izborile priliku za uspon u drugi rang takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari