Nakon što je Ana Ivanović ostvarila trijumf, a Filip Krajinović upisao poraz drugog dana takmičenja na US openu u okviru prvog kola, u noći između utorka i srede Aleksandra Krunić pobedila je Poljakinju Kataržinu Piter sa 2:0 (6:4, 6:1).


Dvadesetjednogodišnja predstavnica Srbije upisala je tako prvu pobedu na nekom od grend slem turnira, a u drugom kolu trenutno 143. teniserka sveta imaće teži posao jer je sa druge strane mreže čeka domaća igračica Medison Kiz, postavljena za 27. nositeljku.

Poslednji je na teren izašao najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom, ali treći nosioci nisu imali previše posla protiv britanske kombinacije Kolin Fleming/Ros Hačins u dva seta – 6:4, 6:3.

Jelena i Dušan sinoć

Trećeg dana US opena na terenu će se naći dvoje srpskih tenisera, Dušan Lajović startuje, dok Jelena Janković igra meč drugog kola. Lajović se sastao sa Jeržijem Janovičem iz Poljske, koji takođe nije nosilac u Njujorku, dok je Jelena odmerila snage sa Bugarkom Cvetanom Pironkovom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari