Nije toliko retko da u tenisu, pogotovo ženskom, od slabije rangirane igračice „padne“ mnogo bolje rangirana teniserka. Aleksandra Krunić jeste pobedila u trećem kolu US opena Petru Kvitovu aktuelnu šampionku Vimbldona, ali tolika euforija oko 21-godišnje Srpkinje sigurno se ne bi digla da ona to nije zaslužila svojom borbenošću i ponašanjem na terenu.


Poslednja u nizu koja nije skrivala oduševljenje Krunićevom, pored aktivnih teniserki na WTA turu ali i američke publike, je Martina Navratilova, devetostruka Vimbldonska šampionka. Na društvenoj mreži Tviter Navratilova nije skrivala oduševljenje i navela je da je Krunićeva nebrušeni dijamant koji treba obrađivati svaki dan i da je potpuno novo otkriće u ženskom tenisu. Iako je Viktorija Azarenka sinoć igrala četvrtfinalni meč nakon pobede nad Krunićevom, na internetu je i dalje popularan snimak poena iz duela četvrtog kola koji je pripao srpskoj teniserki i izazvao potpuni delirijum među njujorškom publikom.

Aleksandri sada preostaje da opravda očekivanja mnogih koji joj predviđaju blistavu karijeru i nastavi da sa novim trenerom, Branislavom Jevremovićem, koji je predvodio upravo od ovog US opena, vredno trenira i poput koleginica iz reprezentacije Ane Ivanović i Jelene Janković uspe da se domogne samog svetskog vrha.

Đoković i Marej zatvorili program

Derbi četvrtfinala na US openu između prvog nosioca Novaka Đokovića i osmog nosioca Endija Mareja bio je poslednji na Artur Eš stadionu u sredu uveče, tj. u noći između srede i četvrtka po srednjeevropskom vremenu. Bolji iz ovog duela sastaće se u polufinalu sa Stanislasom Vavrinkom ili Keiem Nišikorijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari