Iako prvi nosilac u Melburnu Novak Đoković nije imao sreće sa žrebom jer će u trećem kolu morati da ukrsti rekete sa Špancem Fernandom Verdaskom (subota, 09.00) koji mu je češće nego skoro svi teniseri, ako izuzmemo Federera, Nadala i Mareja, zadavao probleme tokom karijere.


Nije Verdasko u životnoj formi u kojoj je bio kao osmi na svetu, trenutno je 33. na ATP listi, a u skorije vreme nije igrao u završnici nekog turnira. Ipak, činjenica je da ne leži prvom reketu sveta jer ga je pobedio u četiri duela od 10, ali poslednji put 2010. na Mastersu u Romi. Verdasko trenutno možda ne predstavlja najveću pretnju Đokoviću, ali za razliku od nekih drugih pojedinaca iz prvih 50 zna kako se pobeđuju najbolji i nema psihičku blokadu u tim situacijama.

– Neću imati ništa da izgubim, a mogu mnogo da dobijem. Boriću se za svaku loptu i pružiću svoj maksimum. Nadam se da ću ja imati svoj najbolji dan, a da on neće – naveo je Španac recept za pobedu.

Verdasko je u dosadašnjem toku Australijan opena ove godine bio bolji od malo poznatih Soede i Varda, a Đoković od Bedenea i Kuznjecova. Pobednik ovog duela sastaće se sa nekim od dobrih servera – Žilom Milerom ili Džonom Iznerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari