Još jednu ubedljivu pobedu ostvario je branilac titule na završnom Mastersu u Londonu, Novak Đoković, pobedivši sedmog igrača sveta Tomaša Berdiha sa 2:0 (6:2, 6:2). Ovim trijumfom Đoković je sebi obezbedio prvo mesto do kraja godine, što će za njega biti treći završetak sezone na toj poziciji. Kao prvi u grupi, srpski teniser igraće u polufinalu u subotu protiv Japanca Keija Nišikorija, koji je zauzeo drugo mesto u grupi B iza Rodžera Federera.

Slično kao i u prethodna dva meča u Londonu, protiv Čilića i Vavrinke, Novak je dominirao skoro tokom celog meča i ni u jednom momentu se nije činilo da će Čeh osvojiti set, a kamoli doći do trijumfa. Drugi polufinalista u grupi A bio je poznat posle sinoćnjeg meča između Marina Čilića i Stanislasa Vavrinke.

Što se tiče polufinalnog duela Đokovića i Nišikorija, srpski teniser je bez sumnje favorit kako zbog plasmana tako i zbog prikazanih partija u Londonu. Njih dvojica odigrali su četiri međusobna duela u karijerama, imaju polovičan učinak, a poslednji meč pripao je Novaku na Mastersu u Parizu početkom meseca. Nišikori je u Londonu poražen od Federera, a pobedio je Mareja i Ferera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari