Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš saopštio je spisak za plej-of Svetske grupe dva protiv Rumunki u Bukureštu, a na njemu se nalazi i 12. igračica sveta Ana Ivanović.


Meč je na programu 19. i 20. aprila, a osim što se Ivanovićeva vratila u tim posle duže vremena, na spisku su 39. igračica sveta Bojana Jovanovski, mlada Jovana Jakšić, koja je trenutno u dobroj formi i nalazi se na 106. poziciji WTA liste, kao i juniorka Nina Stojanovć (46. na ITF listi). Početkom februara Srbije je u slabom sastavu igrala protiv Kanade i ispala iz Svetske grupe dva, a ukoliko savlada Rumunke, vratiće se u nju. Selektorka domaćeg tima Alina Sersel Teksor računa na najjaču ekipu u sastavu Simona Halep (peta igračica sveta), Sorana Kirstea 27. na WTA listi, Monika Nikolesku (78) i Irina-Kamelija Begu (119). Žreb će biti održan 18. aprila, a selektori imaju pravo na izmene do sat vremena pre početka. Poražena ekipa ispašće u niži rang takmičenja, tj. prvu grupu Evroafričke zone.

Jankovićeva i Jakšićeva sinoć

Na turniru u kolumbijskoj Bogoti (250.000 dolara) srpska teniserka Jelena Janković postavljena je za prvu nositeljku, a meč prvog kola odigrala je sinoć protiv Šveđanke Matilde Johanson. Najbolja srpska teniserka ranije je eliminisana u dublu sa Crnogorkom Dankom Kovinić. Dvadesetogodišnja Jovana Jakšić je takođe startovala na WTA turniru, ali u Katovicama (Poljska), protiv Mirjane Lučić Baroni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari