Rodžer Federer napuniće u avgustu 34 godine, ali bez obzira na to bio je glavni favorit posle Novaka Đokovića da podigne trofej u Melburnu jer je odlično igrao u poslednje vreme. Ipak, drugog nosioca je potpuno neočekivano eliminisao Italijan Andreas Sepi sa 3:1 (6:4, 7:6, 4:6, 7:6) u trećem kolu i tako napravio najveće iznenađenje ovogodišnjeg Australijan opena, a u narednoj rundi sastaće se sa domaćim igračem Nikom Kirjiosom.


– Prvi put sam ga pobedio (posle deset uzastopnih poraza), naravno da mi je ovo najveći trijumf u karijeri. Protiv Rodžera nikada nisam bio ni blizu do sada, tako da je ovo zaista posebno – rekao je Sepi trenutno 46. na ATP listi, dok mu je najbolji plasman bilo 18. mesto pre dve godine.

Švajcarac je prvi put eliminisan pre četvrtog kola Australijan opena posle 14 godina, dok je tek drugi put to slučaj u 10 godina, ako se računaju svi turniri velike četvorke.

– Imao sam osećaj da ne mogu da pokrenem igru. Nije bilo toliko loše, ali kada je bilo najvažnije nekako je sve išlo u njegovu korist. Bio sam odličan na treninzima pred turnir, ne mislim da sam bilo gde pogrešio – rekao je osvajač 83 titule u karijere, dok je njegov protivnik osvojio samo tri i to iz najslabije, ATP 250, kategorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari