Novak Đoković očekivano je lako savladao Grigora Dimitrova iz Bugarske sa 2:0 (6:3, 6:2) i plasirao se u osminu finala Mastersa u Šangaju. Na trećoj stepenici igraće sa Špancem Felisijanom Lopezom koji je bio bolji od Nemca Filipa Kolšrajbera.


– Zadovoljan sam svojim servisom u Šangaju, kao i onim u Pekingu. Radio sam puno na tome i trud se isplatio. Oslanjanje na servis je velika prednost u današnjem tenisu, pomoglo mi je puno da savladam protivnika – kratko je izjavio Đoković nakon pobede nad Dimitrovim.

Već od uvodnih poena drugi teniser sveta je stavio do znanja rivalu da neće imati puno šansi u meču koji je trajao manje od sat vremena, pa je tako već u uvodnim gemovima poveo sa 3:0. Novak je potom malo smanjio ritam, ali je bez većih problema, s obzirom da Bugarin nije mogao da mu ugrozi servis, priveo set kraju. Na isti način, brejkom, Đoković je počeo i drugi set, poveo sa 2:0, a kada nije uspeo da ugrozi servis znatno kvalitetnijem protivniku Dimitrov je morao da prizna poraz i čestita Đokoviću prolaz u treće kolo.

Današnji duel srpskog asa i Španca (oko 10.00) biće njihovo peto odmeravanje snaga gde je Đoković do sada upisao sve četiri pobede, od toga tri na tvrdoj podlozi i jednom na šljaci u finalu Serbia opena prošle godine.

Ana igrala sinoć

Ana Ivanović otpočela je sinoć nastup na WTA turniru u Lincu gde je na startu za protivnicu imala Moniku Nikulesku iz Rumunije. Potencijalna naredna protivnica joj je Nemica srpskog porekla Andrea Petković koja je savladala Čehinju Barboru Stricovu Zahlavovu.

Tipsarević bolji od Troickog

Janku Tipsareviću pripao je srpski derbi u 2. kolu Mastersa u Šangaju gde je sa 2:0 (6:2, 7:6) bio bolji od saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Viktora Troickog. Njegov naredni rival danas (oko 14.00) biće teniski veteran iz Nemačke Tomi Has, gde će Janko imati priliku da izjednači na 2:2 u međusobnom skoru. Ukoliko preskoči i tu stepenicu potencijalni rival u četvrtfinalu mu je najbolji srpski teniser Novak Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari