Prekid serije od 30 pobeda na Mastersima u finalu Montreala za Novaka Đokovića znači samo novi početak i izazov da već narednog vikenda u Sinsinatiju podigne jedini, od devet pehara, koji mu nedostaje iz Masters serije. Endi Marej zasluženo je po treći put osvojio Rodžers kup zbog čega je i došao do druge pozicije na najnovijoj ATP listi, međutim Škot i dalje zaostaje „svetlosnu godinu“ za Đokovićem, koji je posle Montreala uvećao prednost na čelu za 510 bodova, s obzirom da je u Kanadi branio svega 90 poena.


– Čestitam Endiju na sjajnom meču. Zaista je zaslužio pobedu i želim mu sve najbolje i u nastavku sezone. Ono što je presudilo je razlika u servisu. Endi je odlično to radio, dok sam ja veoma loše servirao gotovo set i po. Marej se odlično kretao, odigrao nekoliko sjajnih poena. U trenucima kada je bilo zaista potrebno servirao je veoma veoma dobro – sportski je pružio ruku Novak jednom od boljih drugova iz sveta tenisa.

Đoković će sigurno pokušati da povrati energiju i svežinu; na turniru u Montrealu na mahove je izgledao isceđeno, naročito kako se turnir približavao kraju što se najbolje videlo u četvrtfinalu protiv Ernesta Gulbisa. Sinsinati će sam po sebi biti velika motivacija za srpskog asa.

– Bilo je previše teško u finalu, ali sutra je novi dan. U dobroj sam formi, nastaviću da dajem sve od sebe već na narednom turniru, u Sinsinatiju, a zatim i na US Openu – naveo je najbolji teniser sveta koji će danas istrčati na teren turnira u Ohaju.

Posle turnira u Torontu srpske dame uglavnom su zabeležile pad na WTA listi. Ana Ivanovića je sada slabije plasirana za tri mesta, nalazi se na devetom mestu, dok je Jelena Janković na 25. poziciji za dva mesta slabije plasirana. Isti pad zadesio je Aleksandru Krunić na 66. mestu, jedino je Bojana Jovanovski napredovala za jednu poziciju i trenutno je 94.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari