U Parizu je juče organizovan prijem u rezidenciji ambasadora Srbije, povodom nastupa srpskih tenisera i teniserki na gren slem turniru Rolan Garos. Pored prve zvezde Novaka Đokovića koji je juče napunio 24 godine, prijemu su prisustvovali i Nenad Zimonjić, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Ana Ivanović i Bojana Jovanovski.


– Nadam se da ćemo doneti radost našem narodu i da će se srpska zastava za dve nedelje zavijoriti u Parizu – izjavio je sinoć najbolji srpski teniser Novak Đoković

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, koji je takođe prisustvovao prijemu, naglasio je da je Srbija veoma „uzbuđena i ponosna“ uoči nastupa srpskih tenisera i teniserki na Rolan Garosu.

Jeremić je, na prijemu koji su organizovali Ministarstvo spoljnih poslova i Unija teniskih profesionalaca Srbije (UTPS), Đokovića predstavio kao budućeg prvorangiranog tenisera na ATP listi i ocenio da je on i prvi diplomata Srbije u svetu.

Pojavljivanje Đokovića u rezidenciji ambasadora Srbije u Francuskoj izazvalo je veliko interesovanje novinara iz više zemalja. Prijem je okupio veliki broj poklonika tenisa, predstavnika srpske dijaposre u Francuskoj, kao i učenike teniske škole u Parizu.

Inače, sutra će na teren izaći tri srpska tenisera predvođeni Novakom Đokovićem koji će se oko 13.00 sastati sa Holanđaninom Tijemom de Bakerom.

Pre nego što Novak zaigra, Viktora Troickog od 11.00 čeka susret sa 93. igračem sveta, Julijanom Rajsterom, sa kojim će se nadmetati po prvi put i to na terenu broj šest. U vreme kada Đoković bude počinjao svoj meč na centralnom, na terenu broj 17 Janko Tipsarević će kao 29. nosilac igrati protiv Brajana Dabula.

Jankovićeva uspešna na startu

Prvog dana Rolan Garosa na parisku šljaku od predstavnika Srbije izlazila je samo Jelena Janković koja je lako izašla na kraj sa Alonom Bondarenko iz Ukrajine rezultatom 2:0 (6:3, 6:1). Bio je to njihov 14. duel, a u dosadašnjim odmeravanjima snaga srpska teniserka doživela je samo jedan poraz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari